Erzincan Belediyesi lavanta üretimi için çalışmalarına devam ediyor.

MHP 28.06.2024 19:41:11 0
Erzincan Belediyesi lavanta üretimi için çalışmalarına devam ediyor.

Tarih : 28 Haziran 2024

Erzincan Belediyesi, lavanta üretimine yönelik önemli adımlar atarak şehrin doğal güzelliklerine yeni bir soluk getiriyor. Ulalar Yerleşkesi ve Ekşisu Bölgesi'nde toplam 30 dönümlük alanda kurulan lavanta bahçeleriyle ilgili çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Lavanta bahçelerinin oluşturulmasıyla birlikte, Erzincan'ın benzersiz coğrafyasında lavanta yetiştiriciliğinin potansiyelini artırmayı hedefleyen Erzincan Belediyesi, bölgedeki tarımsal çeşitliliği zenginleştirmeyi amaçlıyor. Lavanta, hem görsel estetiği hem de aromatik özellikleriyle bölgenin tarımsal ve turistik değerine katkıda bulunacak.

Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, lavanta bahçelerinin oluşturulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Doğal güzelliklerimizi koruma ve turizm potansiyelimizi artırma adına lavanta üretimine önem veriyoruz. Bu projelerimizle şehrimizi lavanta üretiminin merkezlerinden biri haline getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Lavanta bahçeleri sadece görsel bir güzellik sunmakla kalmayacak, aynı zamanda yerel ekonomiye de katkı sağlayacak. Üretimin artmasıyla birlikte istihdam olanakları genişleyecek ve tarımsal gelirlerin artırılmasına destek olacak.

Erzincan Belediyesi lavanta üretimiyle ilgili çalışmalarını hayata geçirilmesiyle, Erzincan'ın lavanta üretimindeki potansiyeli önemli ölçüde artacak ve şehrin tarımsal çeşitliliği zenginleşerek turistik cazibesini güçlendirecektir.

 


Erzincan,Erzincan Belediyesi

Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Birimi 'Çay Saati' İnönü Mahallesi

BAŞKANIMIZ, MİLLETVEKİLİMİZ VE İL BAŞKANIMIZDAN ZİYARETLER

BAŞKANIMIZ, NİKAH KIYDI, KINA TÖRENLERİNE KATILDI

Gümüşhane Belediyesi Aile Yaşam Birimi 'Çay Saati' Mescitli Köyü

Erzincan Belediyesi lavanta üretimi için çalışmalarına devam ediyor.

Çankırı Belediyesinden Haftanın Özeti

ÇANKIRI BELEDİYESİNDEN SU TASARRUFU HAKKINDA UYARI

Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun, Esentepe 2. Etap Rekreasyon Alanı'ndaki Çalışmaları İnceledi.

Bolvadin Belediye Meclisi İsrail Tel'in Bildirisi

34°