ERDEM ÖZKAN QUINTET İLE CAZ KONSERLERİNE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

CHP 9.10.2024 21:13:58 0
ERDEM ÖZKAN QUINTET İLE CAZ KONSERLERİNE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, geçtiğimiz sezonda da büyük beğeni toplayan caz konserleri, EBB Sanat ve Kültür Sarayında (Opera) gerçekleşen “Erdem Özkan Quintet” konseriyle başladı.  Konser, salonu dolduran sanatseverlerden tam not aldı.

 

Vokal (Erdem Özkan), piyano (Nejdi Şimşek), kontrbas (Gökhan Över), saksafon (Ali Erol) ve davul (Mehmet Arslan) ile oluşan grup, caz standartlarından oluşturdukları setlisti izleyenlerle buluşturdu. Cole Porter, Duke Ellington, Kurt Elling, Sting gibi birçok kıymetli müzisyenden eserler yorumlayan grup, yaptıkları doğaçlamalarla da beğeni topladı.

Erdem Özkan’ın scat stilinde yaptığı doğaçlamalar ve müzisyenlerin birbiriyle uyumu dikkat çekti. Meksikalı besteci Pablo Beltrán Ruiz’in bestelediği Quien Sera (Sway) adlı parçanın, piyanist Nejdi Şimşek’in düzenlemesiyle çalınması gecenin özel anlarından biri oldu.

Nejdi Şimşek’in düzenlemesi ve müzisyenlerin çalımı sanatseverler tarafından beğenilerek uzun süre alkışlandı. Konser sonunda Ben E. King’in klasikleşmiş “Stand by Me” parçasına seyircilerin de eşlik etmesi geceye renk kattı. Müzisyen Erdem Özkan, Eskişehir dinleyicisinin sanata verdiği öneme değindi ve bu anlamda salonu dolduran seyircilere teşekkür ederek Eskişehir’de konser vermekten büyük keyif aldıklarını belirtti.

Erdem Özkan Quintet” ile başlayan caz konserleri, 22 Ekim’de EBB Sanat ve Kültür Sarayında (Opera) gerçekleşecek olan “Golden Horn Brass” konseriyle devam edecek.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu başkanlığında, belediyemize ait birim amirleriyle belediyemiz meclis salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.

HALK EKMEKTEN BİR BÜYÜK YATIRIM DAHA: HALK EKMEK HALK SÜT TESİSLERİNİ SATIN ALIYOR

Trabzon Ortahisar Belediyesi, “Ortahisar Yazar Buluşmaları” düzenliyor.

ERDEM ÖZKAN QUINTET İLE CAZ KONSERLERİNE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

Kemer Belediye Spor fırtına gibi

İMAMOĞLU’NDAN ‘TURİZM VE GÜVENLİK’ UYARISI

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 9 EKİM

İSKİ SU HAVZALARINI KORUMAYA DEVAM EDİYOR

İBB, 65 BİN ÖĞRENCİNİN OKULUNU TEMİZLEDİ

28.3°