Erciş'e İlk Otobüs Seferi Eşbaşkanlarımızın Katılımıyla Başladı

DİĞER 9.07.2024 01:40:08 0
Erciş

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Van-Erciş otobüs seferleri başladı. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal'in de katıldığı törenle ilk seferle yola çıktı. 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, kentin ulaşım sorununu çözmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Bahçesaray'a başlatılan otobüs seferlerinin ardından, bugün de Erciş'e seferler başlatıldı. Bu sayede kent merkezine ulaşım imkanı olmayan yurttaşlar da artık toplu taşıma araçlarından faydalanabilecek.

İki adet 50 kişilik otobüs, Eşbaşkanlar Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal'in katılımıyla ilk seferlerine çıktı. Eşbaşkanlar, otobüs ile Van'dan Erciş'e seyahat ederek Erciş Belediye Eşbaşkanları Baran Bilici ve Güler Temel ile ilçenin ulaşım ile ilgili bir toplantı yaptı.

Toplantının ardından eşbaşkanlar ve beraberindekiler otobüsleri inceleyerek yurttaşlarla sohbet etti.

‘Halkın yoğun talebi doğrultusunda otobüs seferleri başlattık’

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, “Biz Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları olarak Erciş halkının bütün sorunlarının çözümü konusunda büyük bir hassasiyet içerisindeyiz. Seçildiğimiz ilk günden bugüne kadar belediye eşbaşkanlarımızın ve belediye meclisimizin talepleri doğrultusunda elimizden gelen bütün imkânları seferber ettik ve bundan sonra daha büyük yatırımlarla seferber etmeye devam edeceğiz” dedi.

“Biliyorsunuz Bahçesaray ve Erciş ilçeleri yıllardır bu hizmetten mahrum bırakılmıştı” diyen Eşbaşkan Zeydan, “Bizler göreve gelir gelmez özellikle büyük bir mahrumiyet bölgesi olarak bırakılan Bahçesaray ilçesine otobüs seferlerini başlattık. Yine burada Erciş'te halkın yoğun talebi doğrultusunda ve aynı zamanda Ulaşım üzerinde emek veren esnafımızı da mağdur etmeyecek şekilde Van’dan Erciş’e otobüs seferleri başlattık. Bugün ilk seferlere eşlik ederek, Van’dan Erciş’e geldik. Otobüslerimiz rahat ve konforlu. Seferler halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

‘Halka hizmet aralıksız sürecek’

Daha sonra konuşan Eşbaşkan Neslihan Şedal, Van’da yaşanan her bir sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Kentimizde en çok muzdarip olunan konulardan bir tanesi ulaşım ve trafik meselesi. En çok kafa yorduğumuz, en hızlı şekilde, en kısa vadede çözüme ulaştırmak istediğimiz meselelerden bir tanesi ulaşım. Bundan en çok muzdarip olan ilçelerimizden başlayarak bu sorunu çözmeye başladık. Bir yandan ulaşım ana planımızın çalışmaları devam ederken, bir yandan da ulaşım hizmetinden mahrum bırakılan ilçelerimize seferler başlattık. Bir süre önce Bahçesaray'a, bugün de en çok talebin olduğu Erciş ilçesine ilk seferleri başlattık. Halka yönelik hizmetlerimiz aralıksız bir şekilde sürecek” dedi. 

Otobüsler coşkuyla karşılandı

Otobüs seferleri ilçede büyük bir coşku ile karşılanırken, yurttaşlar böyle bir hizmet için Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal'e teşekkür etti.

Ayrıca Van ve Erciş arasında her gün karşılıklı olarak iki adet 50 kişilik otobüs seferi düzenlenecek. Otobüsler her sabah saat 06.30 ve öğleden sonra saat 17.15'te Van Otobüs Terminali'nden ve Erciş Otobüs Depolama Alanı'ndan karşılıklı kalkacak. Yol ücretleri tam bilet 80 TL, öğrenci ise 60 TL olarak belirlendi.



Van,Van Belediyesi

YOMRA BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sur ilçesindeki çocuklar için kent gezisi

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

VASKİ 40 yıllık kanalizasyon sorununa son veriyor

Eş Başkan Bucak: Tahrip edilen alanları yeniden inşa ettiğimiz bir süreci yaşıyoruz

MERHUM GÜNER’İN ADI NİKÂH SALONUNA VERİLDİ...

Eşbaşkan Zeydan çocuklarla Hayvan Bakımevi’ni ziyaret etti

Şanlıurfalı Öğrenciler Teknofest’te

Van Büyükşehir Belediyesi’nden ‘psikolojik destek’ hizmeti

25.7°