ENERJ KENTLER BRLݒNN MECLS ERZURUMDA TOPLANDI

AK PARTİ 10.10.2024 08:25:35 0
ENERJ KENTLER BRLݒNN MECLS ERZURUMDA TOPLANDI

Erzurum Enerji Kentleri Birlii’nin ekim ay olaan meclis toplantsna ev sahiplii yapt. Palandken Kayak Merkezi Dedeman Ski Lodge Otel’de gerekletirilen meclis toplants sonras “Trkiye'nin enerji dnm almalar” adl panel dzenlendi. Erzurum Bykehir Belediye Bakan ve ayn zamanda Enerji Kentleri Birlii Bakan Mehmet Sekmen, toplantda yapt konumada, “Enerji Kentleri Birlii olarak 11 Bykehir, 12 l, 83 Bykehir lesi, 40 le ve 5 Belde olmak zere toplamda 151 ye belediyemizle birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarnn yerel kalknmaya, lke refahna, ekonomiye ve istihdama en yksek katma deeri salamas iin var gcmzle almaktayz. Misyonumuz nda ye belediyelerimize gne, rzgr, jeotermal, hidroelektrik, biyoktle gibi yenilenebilir enerji ve enerji verimlilii konularnda n fizibilite almalar, eitimler, dier belediyeler arasnda iletiimin salanmas ve teknik ziyaretler gerekletirmekteyiz” dedi.

 

TOPLUMSAL KALKINMA HEDEF

Bakan Mehmet Sekmen, “Bilindii gibi enerji olmadan sanayilemenin hzlanmas, tarmn gelimesi, teknolojinin ilerlemesi ya da halkmzn refah seviyesinin artrlmas mmkn deildir” diye konutu. “Ancak burada nemli olan bir dier husus da enerjinin nasl ve ne ekilde retildiidir. Bu noktada, fosil yaktlarn neden olduu evresel tahribat ve kresel iklim deiikliine katklarn dndmzde, yenilenebilir enerjiye geiin ne kadar kritik bir mesele olduunu daha net bir ekilde anlayabiliyoruz” diyen Sekmen, “nk bu sre, sadece evresel sorumluluklarmz yerine getirmemizi deil, ayn zamanda ekonomik ve toplumsal kalknma hedeflerimize ulamamz asndan da hayati bir nem tamaktadr” kaydn dt.

 

“ENERJ BAIMSIZLII NEDEN NEML?”

Enerji Kentleri Birlii Bakan Mehmet Sekmen, enerji bamszlnn nemini yle anlatt: “Bu noktada, yenilenebilir enerji kaynaklarna yaplan yatrmlar, hem ekonomik kalknmann motoru olarak hem de evresel srdrlebilirliin teminat olarak byk bir stratejik neme sahiptir. Yenilenebilir enerji, sadece evreye duyarl bir seenek olmann tesinde, lkelerin ekonomik bamszln koruma ve enerji gvenliini salama adna da kritik bir rol stlenmektedir. Enerji bamszl, gnmzde lkelerin kalknma stratejilerinde en ncelikli konulardan biri haline gelmitir. Bir lkenin enerji ihtiyacn kendi yerli kaynaklarndan karlayabilmesi, ekonomik ve siyasi anlamda da bamlln minimize etmesi demektir. Bugn dnya genelinde enerji bamszlna ulaan lkeler, sadece ekonomik anlamda deil, ayn zamanda siyasi arenada da daha gl ve sz sahibi konuma gelmektedirler.

lkemiz, son 20 ylda bu dorultuda att admlarla, zellikle yenilenebilir enerji kaynaklarna yapt yatrmlarla enerjide da bamlln azaltma ynnde nemli mesafeler kat etmitir.”

 

MLL ENERJ POLTKASI

Bakan Mehmet Sekmen, milli enerji politikasyla birlikte Trkiye’nin geldii nokta ile ilgili u deerlendirmede bulundu: “Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan Beyefendi’nin nderliinde balatlan Milli Enerji Politikas, bu anlamda ok kritik bir dnm noktasdr. Bu politika, Trkiye’nin enerji gvenliini salamak, yerli ve yenilenebilir kaynaklar en st dzeyde deerlendirmek ve enerji arznda srdrlebilirlii temin etmek adna da byk bir vizyonu ortaya koymaktadr. Gne, rzgr, hidroelektrik, jeotermal ve biyoktle enerjisi gibi kaynaklar, doann bizlere sunduu en temiz ve en yenilenebilir enerji potansiyelleridir. Bu kaynaklarn daha fazla deerlendirilmesi, sadece evresel anlamda deil, ekonomik kalknma asndan da byk frsatlar sunmaktadr. Son yllarda lkemizde bu alanda gerekletirilen yatrmlar, Trkiye’nin enerji retiminde nemli bir dnm srecine girdiini de gstermektedir.”

 

“ERZURUM BR ENERJ EHRDR”

“Erzurum ilimize baktmzda ise ehrimiz, yenilenebilir enerji yatrmlar asndan byk bir potansiyele sahiptir” diyen Bakan Sekmen, unlar kaydetti: “ehrimizde gerekletirdiimiz enerji yatrmlar, sadece Erzurum’un enerji ihtiyacn karlamakla kalmayp, blgemizin ekonomik kalknmasna da byk katk salamaktadr. zellikle gne enerjisi alannda yaptmz yatrmlar, Erzurum’un enerji retiminde srdrlebilirlii salamak adna nemli admlardr. Erzurum’un sahip olduu corafi ve iklimsel avantajlar, bu tr yatrmlarn daha da artrlmas gerektiini bizlere gstermektedir. Bugn Erzurum’da faaliyet gsterdiimiz Gne Enerji Santralleri, ehrimizin enerji ihtiyacn byk lde karlamakta ve evreye duyarl bir enerji retimi salamaktadr. Ayrca, biyoktle enerjisi retiminde de nemli admlar attk. Erzurum’un tarm ve hayvanclk alanndaki zenginlii, biyoktle enerjisi retimi iin byk bir frsat sunmaktadr. Bu alanda gerekletirdiimiz yatrmlar, hem enerji retiminde eitlilii salamakta hem de tarmsal ve hayvansal atklarn geri dnmn salayarak evreyi koruma asndan byk bir katk sunmaktadr.”

 

VAL FT BRLKLERN NEMN ANLATTI

Erzurum Valisi Mustafa ifti de, “Erzurum Bykehir Belediye Bakanmz baarl almalara imza atyor. Kendisi yllardr belediye bakanl yapyor. Belediye bakanlarmz vatandalarmzn en ufak taleplerini yerine getiriyor. Tabi sz Mahalli dareler Kanunu’na getireceim. 2005 ylnda Mahalli dare Birlikleri Kanunu knca btn birlikler bir ereve kanununa kavumu oldu. Kaymakamlklarn ve Valiliklerin bakanln yrtt kylerde Hizmet Gtrme Birlikleri, Turizm ve Tantma Birlikleri yine Altyap Birlikleri hatta ilk bata Sulama Birlikleri, blgesel birlikler Trkiye apnda hizmet veren birliklerdi. Bu vesileyle Belediye Bakanlarmza, Meclis Bakanlarmza ve ilimize uzaktan yakndan tevik eden misafirlerimize ayr ayr ho geldiniz diyorum” eklinde konutu. Konumalarn ardndan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl brokratlar ile alannda yetkin olan uzmanlar tarafndan Trkiye’nin enerji dnm anlatld.

 


Erzurum,Erzurum Belediyesi

Büyükşehir, Trafik Güvenliği İçin 7/24 Sahada

Şiirin ve sanatın hayat bulacağı Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları başlıyor

50 METRELİK YENİ BULVAR YOLU PEYZAJLA GÜZELLEŞECEK

YETGİM Cnc Atölyesi Çalışma Tezgahı Alımı

ENERJ KENTLER BRLݒNN MECLS ERZURUMDA TOPLANDI

23. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları: Şiir tutkunlarının beklediği gün geliyor

Büyükşehir’in Üniversitede Öğrencisi Bulunan Ailelere 5 Bin TL’lik Sosyal Yardım Başvuruları Başlıyor

Kurumsal Logo

SELÇUKLU TRAFİK EĞİTİM PARKI TRAFİKTE BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

28.3°