"En İyi Narkotik Polisi; Anne" semineri

CHP 26.10.2024 00:30:04 0

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen seminere Eyüpsultan Kaymakamı Dr. Arslan Yurt ile birlikte Eyüpsultan Belediyesi Meclis üyeleri, birim müdürleri, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Zeki Gülter, mahalle muhtarları, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EYÜPSULTAN KAYMAKAMI YURT: BAĞIMLILIKLA BİR BÜTÜN OLARAK MÜCADELE ETMEMİZ LAZIM

Eyüpsultan Kaymakamı Yurt burada yaptığı konuşmada, “Bağımlılık derken sadece madde bağımlılığı değil bunun yanında internet bağımlılığı, alkol bağımlılığı gibi bağımlılıklar da var. Ancak şu anda en büyük tehdit madde bağımlılığı olarak görünüyor. Onun için toplum olarak bunun üzerine gitmemiz lazım. Herkes polisiye tedbir istiyor. Bu olaylarla sadece polisle baş etmek mümkün değil. Bu bağımlılıkla bir bütün olarak mücadele etmemiz lazım. Her şeyi polise, jandarmaya bırakmak bizim için kolaycılık olur. İlk önce evde anne – babaların daha sonra da okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Ailelerin evlerinde çocuklarımızla daha çok vakit geçirmelerini, beraber seyahat etmelerini, çeşitli aktiviteler yapmalarını istiyoruz. Bir şekilde çocuklarımızı takip ederek bu ortamlardan uzak kalması için terapi yapmalarını istiyoruz. Çocuklarımızı mümkün olduğu kadar bu işle hiç tanıştırmamalıyız. Şayet bir şekilde tanıştılarsa da erken zamanda müdahale ile bundan uzaklaştırmak mümkün” dedi.

Seminerde “uyuşturucu madde nedir, çeşitleri nelerdir, kullanım nedenleri nelerdir, kullanıcılarda sık görülen eşya ve malzemeler nedir, ailelerin dikkat etmesi alması gereken önlemler nelerdir?” gibi konular anlatıldı.

Program sonunda ise salonda bulunan vatandaşlardan gelen sorular yanıtlandı.

ANNE VE ANNE ADAYLARININ BİLİNÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje ile uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Öte yandan proje ile anneler aracılığıyla, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi amaçlanıyor.


İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi

Buca Belediyesi’nden Meme Kanseri Farkındalık Semineri

MANAVGAT'TA YÜZER GÜNEŞ ENERJİ PROJESİ İPTAL EDİLDİ

"En İyi Narkotik Polisi; Anne" semineri

9. Mersin CNR Kitap Fuarı’nda Büyükşehir Rüzgarı Esti

AVCILAR’DA YEREL EŞİTLİK İÇİN EYLEM PLANI

2 MAHALLEMİZDE BETON KALDIRIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Akıllı Şehirler hackathonu ile geleceği birlikte şekillendirecekler

Mimar Sinan Bulvarı’nı kullanan vatandaşlar için önemli uyarı

“Terör örgütlerinin oyununa gelmeyeceğiz”

20.5°