Tarih: 16.10.2024 13:52

ELEKTRONİK ATIKLARINI GETİRENE YALOVA BELEDİYESİ'NDEN YEŞİL TEŞEKKÜR

Facebook Twitter Linked-in

Yalova Belediyesi, Uluslararası E-Atık Günü'nde farkındalık etkinliği düzenleyerek, e- atıklarını getirenlere saksı çiçeği armağan etti. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, e-atıklarının geri dönüşümünün önemine dikkat çekerek, daha temiz bir gelecek için herkesi duyarlı olmaya davet etti. Etkinlikte ayrıca, âtıl durumdaki tabletleri e-kitaba dönüştüren "ReadUp" projesi tanıtıldı.

Yalova Belediyesi, Uluslararası E-Atık Günü kapsamında elektronik atıkların ayrıştırılmasının önemi, insan sağlığına ve ekonomiye olan etkileri konusunda bilgilendirdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel de katıldı.

DÜNYADA HER YIL 10 MİLYAR DOLAR ÇÖPE GİDİYOR

Yalova Belediyesi, etkinlikte açılan stantlarda, elektronik atıklarını getiren vatandaşlara saksı çiçeği hediye etti. Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli, elektronik atıkların doğru şekilde geri dönüştürülmesinin önemine vurgu yaptı. Elektronik atıkları çevre ve insan sağlığına olan etkileri katılımcılara aktarıldı. Ayrıca dünya çapında her yıl yaklaşık 10 milyar dolarlık elektronik atığın geri dönüşümü yerine çöpe gittiği ve bu durumun ciddi ekonomik kayıplara yol açtığına dikkat çekildi.

GÜREL, “ELEKTRONİK ATIKLAR BÜYÜK TEHDİT OLUŞTURUYOR”

Etkinliğe katılarak tam destek veren Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, etkinliğe katılan çocuklara elektronik atıkların zararlarını anlattı. Gürel, “Elektronik atıklar hem çevremiz hem de geleceğimiz için büyük bir tehdit oluşuyor. Bugün burada topladığımız her elektronik atık, daha temiz bir çevre ve sürdürülebilir bir dünya için atılmış bir adımdır. Yalova Belediyesi olarak, çevre bilincini yaygınlaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Etkinlikte ayrıca Umut Yıldız tarafından yürütülen "ReadUp" projesi de tanıtıldı. Bu proje, atıl durumda kalan, modası geçmiş veya kullanılmayan tabletlerin e-kitaba dönüştürülerek ekonomik olarak dezavantajlı öğrencilerin kitaplara ulaşmasını sağlıyor. Yıldız, projede farklı yaş gruplarına uygun e-kitaplar hazırladıklarını ve bu kitapların özellikle çevre bilincine katkıda bulunduğunu ifade etti.


Yalova,Yalova Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —