Tarih: 03.10.2024 19:10

EL BATTANİ UZAY EVİ İLE ÇOCUKLAR UZAYI KEŞFEDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kâğıthane Belediyesi’nin El Battani Uzay Evi çocuklara uzayı keşfetme imkânı sunuyor. Astronot kıyafetleriyle yapılan sanal ay yolculukları, interaktif uygulamalar ve gezegen gözlemleriyle minik kâşifler geleceğin bilim dünyasına ilk adımlarını atıyor.

El Battani Uzay Evi çocuklara astronomi ve uzay bilimleri alanında temel eğitimler sunarken eğlenceli ve öğretici uygulamalarla çocukların uzaya olan ilgisini artırmayı amaçlıyor.

El Battani Uzay Evi’nde çocuklar astronot kıyafetleri giyerek ay yüzeyine iniş simülasyonu, ay küresi simülasyonu, soru cevap kiosku, uzayda ağırlık simülasyonu, VR uygulaması ve döner illüzyonlar gibi eğitici deneyimlerle uzayı keşfetme imkânı buluyor. Refleksmetre cihazı ve kaotik sıvı küresi gibi düzenekler sayesinde çocuklar uzaydaki çeşitli fiziksel olayları anlama fırsatı buluyor ve bu sayede uzay bilimine olan ilgileri pekişiyor. Ayrıca çocuklar El Battani Uzay Evi’nde gezegenleri de gözlemleyebiliyor.

Kâğıthane Belediyesi’nin El Battani Uzay Evi projesi uzay bilimlerine meraklı çocuklar için büyük bir fırsat sunuyor. Çocuklar bu sayede hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de uzayın gizemlerini keşfederek bilime olan ilgilerini pekiştiriyorlar.


İstanbul,Kağıthane Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —