Edirne'de Jandarma Teşkilatının 185. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Güncel 14.06.2024 19:50:28 0
Edirne
Edirne'de, Jandarma Teşkilatının 185'inci kuruluş yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında paramotor uçuşu gerçekleştirildi ve Saros Körfezi'nde dalgıçlar tarafından denizde hazırlanan koreografiyle kutlama yapıldı.
 

Paramotor Uçuşu ve Etkinlikler

 
Edirne Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen kutlamalar çerçevesinde, Karaağaç'tan havalanan ve "Jandarma" yazılı flama taşıyan paramotor, Meriç Nehri üzerinden geçiş yaptı. Selimiye Camisi çevresinde de uçuş gerçekleştiren paramotor, nehrin üzerinden süzüldüğü sırada, komando bölüğü ve motosikletli asayiş timleri Tarihi Meriç Köprüsü'nden geçiş yaptı.
 
Köprüye, Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk posteri ve "Şan ve şerefle jandarma 185 yıldır sizlerle" pankartı asıldı. Akşam saatlerinde tarihi köprü, jandarmanın kırmızı ve mavi renkleriyle ışıklandırılarak, ekipler bu sırada da bir geçiş gerçekleştirdi.
 

Görsel Şovlar ve Dalgıçların Kutlaması


Kutlamalar sırasında Meriç Nehri'ne "185. yıl", "Jandarma" ve "İçişleri Bakanlığı" logoları yansıtıldı. Saros Körfezi'nde, İbrice Limanı açıklarında dalgıçlar deniz altında Türk bayrağı ve "Kanun ordusu jandarma" yazılı pankart açarak kuruluş yıl dönümünü kutladı.
 
 

Jandarma Teşkilatının Onur ve Gururu


Bu etkinlikler, jandarma teşkilatının 185 yıllık köklü geçmişine duyulan onur ve gururu vurguladı. Etkinlikler, Edirne halkının büyük ilgisini çekti ve jandarmanın halkla bütünleşme çabalarını bir kez daha gözler önüne serdi.
 
Jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilen bu etkinlikler, jandarmanın halka olan hizmet aşkını ve görev bilincini pekiştirirken, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Jandarma, güvenliğin ve huzurun teminatı olarak, 185 yıldır görevine sadakatle devam ediyor.

Ankara,İç İşleri Bakanlığı

ARABULUCULUĞA GİDEN DOSYA SAYISI 6 MİLYONA YAKLAŞTI

Muğla’da Jandarma Ekipleri Kurban Bayramı Süresince Yoğun Trafik Tedbirleri Aldı

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: Lütfen Ama Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım, Emniyet Kemeri Takmayı İhmal Etmeyelim

Bakanımız Göktaş: “Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı’nın uygulanma sürecinde 1’inci yıl ara değerlendirme raporunu hazırladık”

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINDAN SULAMA OTOMASYONU YATIRIMLARI

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Bayram Tatilinin 7. Gününde 597 Trafik Kazasının Meydana Geldiğini Açıkladı

EMEKLİLERİN DE TERCİHİ YHT

GURUR PROJEMİZ TÜRKSAT 6A AMERİKA’DA

İMAM HATİP LİSELERİ ARASINDA ÇİNCEDEN İSPANYOLCAYA 11 DİLDE MÜNAZARA YARIŞMALARI SONUÇLANDI

34.8°