Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi UCLG-MEWA toplantısına ev sahipliği yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi UCLG-MEWA toplantısına ev sahipliği yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi UCLG-MEWA toplantısına ev sahipliği yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen, ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları ve eş başkanların katıldığı iki günlük UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı başarıyla tamamlandı. Toplantının verimli geçtiğini belirten Eş Başkan Bucak, toplantı için emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Diyarbakır’da gerçekleştirildi. Wyndham Garden Otel’de “Yerel Diplomasi: Kentsel Geleceğin İnşası” temasıyla 23-24 Ekim’de düzenlenen toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile ulusal ve uluslararası 30’a yakın büyükşehir belediyesi başkanları, eş başkanları ile yöneticileri katıldı.

Kente gelen konuklar, Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği etkinlikle, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı buldu, kenttin tarihi ve eserler hakkında bilgi edindi. 

23 Ekim’de başlayan toplantının açılışında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, UCLG-MEWA (Türkiye) Eş Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç, UCLG-MEWA (Filistin) ve El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh, UCLG (İspanya) Genel Sekreteri Emilia Saiz, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve 2023-2024 UCLG Dönem Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lahey Belediyesi Başkanı ve UCLG (Hollanda) Başkanı Jan Van Zanen konuştu. 

Açılışta barışa vurgu yapıldı

Ortadoğu’da yaşanan sorunlar ve gelişmelerin değerlendirildiği açılış konuşmalarında, barışa vurgu yapıldı, kentler ve bölgeler arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ile yerel yönetimler arasındaki dayanışma ağlarının önemi dile getirildi.  

İşbirliği ve dayanışma mesajları

Program, UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Toplantısıyla devam ederken, Eş Başkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun, iki gün boyunca toplantıya katılan kentlerin belediye başkanları ve heyetleriyle ayrı ayrı görüşmeler yaparak işbirliği ve dayanışma mesajları verdi. 

5 ayrı oturum düzenlendi

Toplantı kapsamında düzenlenen oturumlarda, “UCLG-MEWA Kent Diplomasisi ve Yerel Yönetişim Komitesi: Şehirler Arası İş Birliği”, “Üst Düzey Diyalog: Küresel Gündemlerin Sosyal Etkisi”, “Gönüllü Yerel Değerlendirme (VLR): Küresel Gündemlerin Değerlendirilmesi”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: MEWA Bölgesinde Kentsel Ulaşım”, “UCLG-MEWA Akıllı Şehirler ve Kentsel Mobilite Komitesi: Kentlerde Dirençlilik ve Akıllı Çözümler” konuları masaya yatırıldı. Oturumlarda, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, yerel yönetim hizmetlerinde çok dilliliğin kullanılmasına yönelik görüşler dile getirildi. 

Eş Başkanlara teşekkür edildi

Programın kapanışında UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, toplantıya ev sahipliği yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’a teşekkür etti.

Eş Başkan Bucak: Toplantı çok verimli geçti

Eş Başkan Bucak ise iki günlük toplantının çok verimli geçtiğini belirterek, “Sizleri burada ağırlamak çok keyifli ve umut vericiydi. Geleceği birlikte inşa etmek ve barışı birlikte konuşabilmek için çok önemliydi” dedi. 

Eş Başkan Bucak, toplantının Diyarbakır’da gerçekleştirmesinde kolaylaştırıcı olan UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman’a, UCLG-MEWA’nın çalışanlarına, misafirperverlikten ötürü Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, çeviri hizmeti desteği veren Türkiye Belediyeler Birliği’ne, teknik ekibe ve toplantı için emeğe geçen herkese teşekkür etti.   

Program, konukların toplu fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. 

 


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi


Antalya Kitap Fuarı’nda İlber Ortaylı’ya büyük ilgi

HÜRRİYET, HALK GÜNÜ BULUŞMALARINA 25 EKİM’DE DEVAM EDECEK

Fen İşleri Müdürlüğü Üstyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

Protokol İmzalandı, Merkezefendi'ye Bir Kreş Daha Yapılacak

SELÇUKLU GELİŞİM VE TEKNOLOJİ AKADEMİSİ’NDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

BAŞKANIMIZ, VALİMİZ SAYIN AYDIN BARUŞ'U MAKAMINDA AĞIRLADI

Kepez’de Cumhuriyet’in 101. Yılı coşkuyla kutlanacak

ŞEHRİMİZİN HER KÖŞESİNDE YENİLİKÇİ ADIMLAR

“OSBÜK Ege Bölge Toplantısı”na katıldık.

Başkan Bozbey’den öğrencilere önemli tavsiyeler

Başkan Öztaş İade-i Ziyaretlere Devam Ediyor

Başkan Öztaş’tan Sanayi Esnafına Cuma Ziyareti

Eş Başkan Bucak, Filistin ve Ürdün belediye başkanlarıyla bir araya geldi

Kaymakam, Belediye Başkanı, 6 Siyasi Parti ve Esenyurtlular El Ele Verdi…

BAŞKAN KURT, “İZİNSİZ YAPILAŞMA İLE İLGİLİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR”

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

YENİ İMAR YOLLARI AÇMAYA DEVAM EDİYORUZ.

Siirt Belediyesi'nden Kent Merkezinde Yeşillendirme Çalışmaları

Başkan Görgel, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na Katıldı

Başkan Topaloğlu’na okul arkadaşlarından ziyaret

Başkan Öztaş’tan Taziye ve Geçmiş Olsun Ziyaretleri

-BAŞKAN BAKKALCIOĞLU, KUZEY KAFKASYA KÜLTÜR DERNEĞİ’NİN PROGRAMINA KATILDI

Akdeniz Sanayi Sitesi esnafına ferdi tapu

İÇE SUYU ARITMA TESİSİNDE SONA YAKLAŞIYOR.

Başkan Gülpınar, “Şanlıurfa’nın Ve Bölgenin Kültür Elçisi Olmaktan Memnuniyet Duydum”

Alparslan Türkeş Bulvarı tamamlandı

ETKİLİ İLETİŞİMLE HIZLI ÇÖZÜMLER

Konak Belediye Meclisi 2025 Yılı Mali Bütçesini Onayladı

Büyükşehir’den anne-babalara önemli davet: Bu söyleşiler ebeveynlere ışık tutacak

Halkımıza Önemle Duyurulur

Yükleniyor