DİSKİ deplase çalışmasından dolayı zorunlu su kesintisi yapacak

DİĞER 23.06.2024 13:27:12 0
DİSKİ deplase çalışmasından dolayı zorunlu su kesintisi yapacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Mahabad Bulvarı üzerinde başlattığı yer değiştirme (deplase) çalışması ile 410 metre uzunluğunda yeni bir içme suyu hattını kente kazandırdı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, İller Bankası tarafından yapılan ancak zamanla imar alanı içerisinde kalan içme suyu hattının daha sağlıklı çalışmasını sağlamak amacıyla yer değiştirme çalışması başlattı.

İçme suyu arzında sorun yaşanmaması için eski hat iptal edilerek 410 metre uzunluğunda yeni bir hat döşendi. Çalışmaların yapıldığı Mahabad Bulvarı’nda, 1000 mm çapında borunun içme suyu ana şebekesine bağlantısı yapılacak. Çalışmadan dolayı bazı bölgelerde zorunlu su kesintisine gidilecek.

Bu akşam (23.06.2024) saat 21.00 ile (24.06.2024) saat 06.00 arasında Yenişehir ve Sur ilçelerinin bazı bölgelerinde zorunlu su kesintisine gidilecek.

Kesinti yapılacak bölgeler

Yenişehir ilçesi; 7. Kolordu Komutanlığı, Aziziye, Gürdoğan, Dönümlü, Elidolu, 88 Evler ile Sur ilçesi; Yukarıkılıçtaş, Fetih, Yiğit Çavuş, Sati, Karabaş, Bağıvar ve Karaçalı mahallelerinde su kesintisi olacak.

DİSKİ'den yapılan duyuruda, su kesintisinden etkilenecek mahallelerde yaşayan yurttaşların gerekli tedbirleri almaları istendi.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

DBB Stratejik Plan çerçevesinde STÖ’lerle toplantılar gerçekleştirecek

Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Eş Başkan Hatun’a ziyaret

DİSKİ ana sayaç uygulaması ile suyun amaç dışı kullanılmasının önüne geçiyor

VATANDAŞLARIMIZLA İSTİŞARE EDEREK SORUNLARI YERİNDE ÇÖZÜYORUZ

DULKADİROĞLU`NDA PARKLAR YENİLENİYOR

DULKADİROĞLU DANIŞMA MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

Zabıta Denetimleri Devam Ediyor

Cizre Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında memurları kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

BASINA VE KAMUOYUNA

33.4°