DİSKİ ana sayaç uygulaması ile suyun amaç dışı kullanılmasının önüne geçiyor

DİĞER 28.06.2024 13:31:34 0
DİSKİ ana sayaç uygulaması ile suyun amaç dışı kullanılmasının önüne geçiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunun amaç dışı kullanımını engellemek için 452 noktada ana sayaç uygulaması gerçekleştirdi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu kullanımında yurttaşların haklarını korumak amacıyla kent genelinde çalışmalara devam ediyor.

DİSKİ ekipleri, toplu abonelerin bulunduğu kırsal mahalleler ve sitelere ana sayaç monte ediyor. DİSKİ, ana sayaç uygulamasıyla özellikle yeşil alan, yüzme havuzu ve depoları bünyesinde barındıran tüketimin fazla olduğu sitelerde suyun amaç dışı kullanımını önlüyor.

İçme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasına önlem

Ekipler, kırsal mahallelerde içme suyunun bahçe sulamasında kullanılmasını önlemek için şu ana kadar 127 noktada ana sayaç uygulamasını gerçekleştirdi.

Ekipler, siteler ile otel, hamam ve havuz gibi su tüketiminin fazla olduğu 325 noktada da ana sayaç takma işlemini yaptı. DİSKİ toplamda 452 noktada ana sayaç uygulamasını hayata geçirmiş oldu.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, yapımı tamamlanan ve ikamete hazır hale gelen yeni sitelere ve eski abonelere ana sayaç takma çalışmalarını sürdürecek.

Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Büyükşehir’den Güvenli Geçiş İçin Yeni Üst Geçit Projesi

Başkan Gülpınar Şanlıurfalı Şampiyonları Ağırladı

Yangın felaketinden etkilenen yurttaşlara yemek desteği