DİĞER 3.10.2024 10:31:26 0
DBB üniversiteye ilk kez kayıt yapan 3 bin öğrenciye eğitim desteği verecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl üniversiteye ilk defa yerleşen 3 bin öğrenciye 15 bin TL eğitim desteği verecek.

Büyükşehir Belediyesi, 13 Ağustos’tan önce Diyarbakır’da ikamet eden ve üniversiteye ilk kez kayıt yapan öğrencilere eğitim desteği verecek.

3 bin öğrenci yararlanacak

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülecek proje kapsamında devlet ile özel üniversiteleri yüzde yüz burslu kazanarak ilk defa üniversiteye kayıt yaptıran 30 yaş ve altı 3 bin öğrenciye, 2 ay arayla 5’er bin TL olmak üzere toplam 15 bin TL eğitim desteği verilecek.

Başvurular 3 Ekim’de başladı

3 Ekim’de başlayan müracaatlar, 1 Kasım’da sona erecek. Öğrenciler https://egitimdestek.diyarbakir.bel.tr/ adresine TC kimlik numarası, isim ve soyisim bilgilerini girerek başvuru yapabilecek. Devlet Üniversitelerine Genel Yetenek Sınavı’yla yerleşen öğrenciler ile Vakıf/Özel üniversitelere %100 burslu yerleşen öğrenciler ise belgelerini elden teslim ederek başvuru yapacak.

Başvuru evraklarının kontrol edilmesinin ardından belirlenen tarihlerde söz konusu destekler öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Kızıltepe Halk Lokantası Açılıyor

BİLİM MERKEZİ ÇOCUKLARI UZAY BİLİMLERİ VE YENİ NESİL TEKNOLOJİYLE TANIŞTIRIYOR

EN FAZLA YEŞİL ALANA SAHİP İLÇE KARAKÖPRÜ’YE YENİ PARKLAR KAZANDIRILIYOR