DBB ulaşımda JINKART dönemi başlatıyor

DİĞER 29.06.2024 13:37:07 0
DBB ulaşımda JINKART dönemi başlatıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi herhangi bir geliri olmayan kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla belediye otobüslerinde JINKART dönemi başlatıyor. Kadınlara sağlanacak JINKART'lara her ay 90 ücretsiz biniş hakkı tanımlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Dairesi Başkanlığı, sosyal güvencesi olmayan kadınların gündelik hayatını kolaylaştırmak için önemli bir adım attı. Kadınların sosyal hayata katılmalarını sağlamak, gündelik hayattaki işlerini kolaylaştırmak ve kültür sanat aktivitelerine erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla JINKART uygulaması başlatılıyor.

Aylık 90 ücretsiz biniş hakkı

Temmuz ayının ikinci haftasında yapılacak meclis toplantısında gündeme alınacak olan uygulama için çalışmalar başlatıldı. Başvuru koşulları meclis kararından sonra açıklanacak. Yeterlilik koşullarını sağlayan kadınlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen merkezlere başvurularını yapabilecek.

Hazırlanan çalışmaya göre herhangi bir geliri olmayan kadınlar belediyeye ait otobüslerde kullanılmak üzere aylık 90 kez ücretsiz biniş hakkına sahip olacak. 

Gürbüz Sümer: Kadınlar yoksulluğu derin yaşıyor

Çalışma hakkında bilgi veren Kadın Politikaları Dairesi Başkanı Özden Gürbüz Sümer, yoksulluk ve işsizliğin kentin en önemli sorunları olduğunu söyleyerek, kadınların yoksulluğu daha derin yaşadığını ifade etti. Gürbüz, kentte yaşayan kadınların önemli bir bölümünün ekonomik yetersizlikler nedeniyle sağlıktan eğitime ve sosyal hayata katılımına kadar temel ihtiyaçlara erişim konusunda büyük problemler yaşadığına dikkat çekti. 

JINKART’la kültürel etkinliklerde yüzde 20 indirim

JINKART’ın sadece toplu ulaşım araçlarında kullanılmak üzere tasarlanmadığını belirten Gürbüz, bu karta sahip kadınların sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanabilmesi için belediyeye ait sosyal tesislerde ve kültürel etkinliklerde yüzde 20 oranında yapılacak indirimden yararlanabileceğini de açıkladı.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Yenişehir Ekinciler Mahallesinde içme suyu sorunu çözülüyor

MUŞ BELEDİYESİ'NDEN MEZARLILARDA OT BİÇME VE BAKIM ÇALIŞMASI

KENT KONSEYİ'NİN YENİ BAŞKANI AHMET NECİP GÜNAYDIN…

ÇERMİKLER İÇİN OTOBÜS SEFERLERİ BAŞLADI…

Haltercilerimiz Türkiye Şampiyonasına Damga Vurdu

Birecik Bağlarbaşı - Ayran Güzergâhında Asfalt Öncesi Hazırlıklar Tamamlanıyor

Belediye Başkanı Rasim Arı: “Söz Değil Proje Üretiyoruz”

Kadınlar ‘Ekolojik Bir Yaşam İçin’ Yürüdü

Nevşehir Belediyesi Sünnet Şöleni İçin Kayıtlar Başladı

34°