DBB itfaiyesi: Yangın elektrik tellerinden kaynaklı

DİĞER 25.06.2024 19:24:14 0
DBB itfaiyesi: Yangın elektrik tellerinden kaynaklı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Çınar ve Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan yangına ilişkin bölgede başlattığı incelemeler sonucunda olay yeri raporunu tamamladı. Rapora göre yangının elektrik tellerinden çıktığı kanaatine varıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği yangınının çıkış nedenini araştırmak ve hasar tespiti yapmak amacıyla İtfaiye Şube Müdürü Selahattin Zenger, İtfaiye Eğitim Amiri İhsan Gezer, İtfaiye Amirleri Hasan Uğurlu ve Seyfettin Salcı, Sağlık Daire Başkanlığından Veteriner Hekim Hasan Korkmaz ile Park Bahçeler Daire Başkanlığından Ziraat Mühendisi İlhan Başol’dan oluşan Hasar Tespit Komisyonu oluşturdu. Komisyon yangın bölgesinde 3 gün boyuncu yaptığı incelemeleri raporlaştırdı.

28 araç ve 108 personel müdahale etti

Rapora göre 20.06.2024 Perşembe günü saat 22.09’da itfaiyeye ihbar geldi. Saat 22.10’da ilk araç Çınar İtfaiye Amirliği’nden hareket etti. İtfaiye aracı saat 22.25’te yangın alanına ulaşarak müdahaleye başladı. İtfaiye Daire Başkanlığının Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar itfaiye grupları, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından toplam 28 araç ve 108 personelle 280 ton su yangın alanına sevk edildi. 

Elektrik direğinden çıkan kıvılcımlar ekinlerin üzerine düştü

Hasar Tespit Komisyonu Köksalan Mahallesi’nde yürüttüğü kapsamlı incelemeler neticesinde yangının elektrik direğinden çıkan kıvılcımların ekinlerin üzerine düşmesi ile başladığı kanısına vardı.

İtfaiye Daire Başkanlığının hazırladığı olay yeri inceleme raporu Cumhuriyet Başsavcılığı ile de paylaşılacak.

924 küçükbaş hayvan öldü

Köksalan Mahallesi’ne ait 302 keçi, 622 koyun öldü, 1627 dekar ekili alan, 10 dekar fıstık fidanı, 2 traktör, 19 sulama tesisi, 4 elektrik trafosu, 2 mibzer, 35 güneş paneli, 1 çapa makinesi, 1 pülverizatör, 2 gübre tankı, 10 nar ağacı, 1 gübre dağıtıcı, 140 ton saman zarar gördü. Yine Bağacık Mahallesi’ne ait 2 sulama tesisi ve 15 dekar badem fidanı, Yazçiçeği Mahallesi’ne ait 42 takım sulama sistemi yandı.

Diyarbakır’da 5 kişi yaşamını yitirdi

Çınar ilçesinde Köksalan, Yazçiçeği ve Bağacık mahallelerini etkileyen yangında 5 kişi yaşamını yitirirken 1’i itfaiye eri 21 kişi de yaralanmıştı.


Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi'nden ‘Ekolojik Yaşamı ve Doğayı Koruma Bilinci’ Yürüyüşü

VASKİ Ekiplerimiz Bejingir Suyu Hattında Çalışma Başlattı

Yaz Spor Okulları İçin Kayıt Süresi Uzatıldı

Büyükşehir’den Kaldırım İşgaline Çizgi Önlemi

Yol Bakım ve Onarım Çalışmalarımız Devam Ediyor

Alternatif Yol Çalışması Tamamlandı

KARAKÖPRÜ’DE GENÇ SPORCULAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELLERİNDEN BAŞKANIMIZA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BELEDİYEMİZİN SOSYAL TESİSLERİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

33.4°