CHP 28.10.2024 21:26:14 0
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Belediye Başkanımız Burcu Köksal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkanımız Burcu Köksal mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet, egemenliğin kayıtsız şartsız milleti ait olduğu yönetim biçimidir. Demokrasi ile taçlanan Cumhuriyet, modern dünyanın ihtiyaçlarına cevap vermesinin yanı sıra ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesini aşma hedefinin de esasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin temellerini atarken Cumhuriyet'i 'kimsesizlerin kimi' olarak tanımlamış, Halkçılık ilkesiyle de bu temeli sağlamlaştırmıştır.

Osmanlı'nın son döneminde ardı ardına yaşadığımız savaşların sonucu gördüğümüz işgaller, Milli Mücadelemiz ile kesin olarak bitmiştir. Atatürk'ün daha öğrencilik yıllarında hayalini kurduğu Cumhuriyet, Milli Mücadelemizin başarıya ulaşması ile ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynamıştır.

Akıl ve bilimin ışığında ilerleyen Cumhuriyetimiz, bugün 101 yaşında ulu bir çınardır.

Atamızın emaneti olan bu Cumhuriyet’i yaşatmak ve daha da ileri taşımak için, Afyonkarahisar’dan tüm Türkiye’ye örnek olacak projelerle çalışmaya devam edeceğiz. Gençlerimize her daim rehberlik eden Atatürk ilkeleri doğrultusunda, çağdaş bir Türkiye’yi inşa etme yolunda kararlıyız.

Şehrimizden başlayarak tüm Anadolu’ya yayılan bu bağımsızlık ateşi, her zorluğu aşan bir inanç ve kararlılığın eseridir. İşte bu topraklarda doğan Cumhuriyet meşalesi, bugün de ülkemizin dört bir yanında özgürlüğün, bağımsızlığın ve demokrasinin teminatı olarak yanmaya devam etmektedir. Cumhuriyet’in özünde barındırdığı değerler; toplumsal eşitlik, adalet, eğitimde fırsat eşitliği ve kadın erkek tüm bireylerin onurlu bir yaşam sürmesi demektir.

Cumhuriyetimizin biz kadınlara tanıdığı hakları ve özgürlükleri derin bir minnetle hatırlıyorum. Biz kadınlar, Cumhuriyet sayesinde bugün hayatın her alanında varız, kendi ayaklarımız üzerinde gururla duruyoruz. Atatürk’ün bizlere açtığı bu ufuk, bizleri yalnızca toplumda değil, aynı zamanda devlet yönetiminde de söz sahibi kılmaktadır. Afyonkarahisar, Cumhuriyet’in zaferle taçlandığı, bağımsızlık ruhunun ebediyete kadar yaşatılacağı yerdir. Bizler bu topraklarda, Cumhuriyet’in kazanımlarını yaşatmak, bu eşsiz mirası gelecek nesillere en güçlü şekilde aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu büyük Cumhuriyet Bayramı'nda, Atatürk’ün çizdiği yolda yürüyen bir Cumhuriyet kadını olarak, milletimizin kararlılığını, azmini ve Cumhuriyet’e olan bağlılığını bir kez daha yüreğimde hissediyorum. Halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, Cumhuriyet’in kazanımlarını koruyacağımıza, bu değerleri gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde aktaracağımıza dair inancımı paylaşmak istiyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurmay kadrosunu rahmetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun!"

Afyonkarahisar,Afyonkarahisar Belediyesi

Manisa’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, 28 Ekim Pazartesi günü Dinar İlçe Kaymakamlığımız ve Belediyemiz tarafından düzenlenecek etkinliklerde tüm halkımızla bir araya geliyoruz.

Dinar Belediye Spor’umuz Ligde Yoluna Namağlup Devam Ediyor!

Hoş Geldin Bebek Çantası Satın Alınacaktır

Başkan Çavuşoğlu’ndan 29 Ekim mesajı