Çorlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Çorlu Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Ekim ayı meclis toplantısında alınan kararlar şu şekilde oldu:

- 2025 yılı Stratejik Plan ve Performans Programının görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- 2025 Yılı Ücret Tarifesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- 2025 Mali Yılı Bütçesinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İç Denetçi kadrosu ihdas edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okundu ve rapor görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar planı değişikliklerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

- İmar Komisyonu raporu, Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından okundu ve maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.

- Çorlu Belediyesi ile Zonguldak/Kozlu, Lüleburgaz/Evrensekiz, Edirne/Keşan ve Sinop/Ayancık ilçeleri ile kardeş şehir ilişkisi kapsamında ortak projeler yürütebilmek, iyi uygulamaların ve gelişmelerin paylaşılması maksadıyla Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a protokol yetkisi verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Kadına yönelik çok amaçlı destek merkezi oluşturulması amacı ile hazırlanan projede iş birliği yapmak üzere Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a Çorlu Günebakan Rotary Kulubü ile Çorlu Belediyesi arasında protokol yapma yetkisi verilmesi konusu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

- Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, Hıdırağa Mahallesi, Sarılar Mahallesi ya da Ağırmeşe-Esetçe Mahallesi sınırlarında yer alan parseller içerisinde uygun görülecek alan ya da alanların 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 'Sahipsiz ve Güçten Düşmüş Hayvanların Korunması' başlıklı 6. maddesi gereğince “Hayvan Yaşam ve Besleme Alanı” yapılmak üzere Maliye Hazinesinden Çorlu Belediyesi adına tahsisinin talep edilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

- Çorlu’da bulunan okullara “Okullarımızın Yanındayız” projesi kapsamında 500 bin TL’lik temizlik malzemesi yardımı yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Tekirdağ,Çorlu Belediyesi

Nazilli Belediyesi'nden Yazırlı’daki yangın söndürme çalışmalarına destek

Başkan Büyükkılıç Ücretsiz Yaptı, Çocuklar Gönüllerince Dilsiz Dostlarla Vakit Geçirdi

Diyarbakır İtfaiyesinden 50 bin öğrenciye yangın eğitimi