ÇOCUKLARIN HAYALLERİ KUKLA ATÖLYESİNDE CANLANIYOR

CHP 2.07.2024 19:36:20 0
ÇOCUKLARIN HAYALLERİ      KUKLA ATÖLYESİNDE CANLANIYOR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye'nin tek kurumsal Kukla Yapım Atölyesi, yaz tatilinde ücretsiz düzenlediği “1. Dönem Yaz Kursu” ile çocuklara hayallerini canlandırma imkânı sunuyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyet gösteren Kukla Yapım Atölyesi, çocuklar için düzenlediği etkinliklerini sürdürüyor.

Çocukların yaratıcılık özelliğini ve el becerilerini geliştirmek, oyun yolu ile düş güçlerini harekete geçirerek kendilerini ifade etmeleri için ortam hazırlayan Kukla Yapım Atölyesi,  Filiz Çankaya Uzun yönetiminde ücretsiz olarak kurslarına devam ediyor.

Bu kapsamda Şehir Tiyatroları’nın yaz tatilinde düzenlediği “1. Dönem Kukla Yaz Kursu” yoğun katılımla başladı. 500’den fazla başvurunun yapıldığı kurs için kontenjan kapsamında eğitimlerine başlayan 1. Dönem öğrencileri, atölyelere büyük ilgi gösterdiler.

01-12 Temmuz tarihleri arasında 4-6 yaş aralığı için “Kukladan Masala”, 7-10 yaş “Polar Kukla Yapımı", 7-10 yaş "Boncuk Kukla Yapımı” ve “Karton Kukla Yapımı”, 8-12 yaş "Ahşap Kukla Yapımı", 6-12 yaş aralığı için "Kukla Oynatımı", “Kuklam Masal Anlatıyor” ve “Kuklam Şarkı Söylüyor” atölyelerinde çocuklar, teorik ve pratik eğitimlerle hem eğleniyor hem öğreniyorlar.

Kukla yapımı ve oynatımı, dünyanın pek çok ülkesinde eğitimin vazgeçilmez bir parçası olarak kullanılıyor. Dil ve konuşma becerisi, dikkat, odaklanma, koordinasyon ve senkronizasyon becerileri gelişimi gibi çocuklarda gelişim sürecini olumlu etkileyen eğitimler, Eskişehir’de çocuklar için yaz döneminin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.


Eskişehir,Eskişehir Belediyesi

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Başkan Özer, Esenyurtlu LGS Türkiye Birincisini Konuk Etti

Nilüfer’de bisiklet kullanımı daha da artacak

Nilüfer Belediyesi üniversiteli öğrencilerin yanında

Nilüfer Belediyesi kırsal mahallelerde halkla buluşuyor

Başkan Volkan Nallar’dan Ot Temizliği Açıklaması

Süleymanpaşa Belediyesi şehrin her yerinde durmaksızın çalışıyor

Süleymanpaşa Belediyesi şehrin her yerinde durmaksızın çalışıyor

Karasinek ve Sivrisinek ile Mücadele Devam Ediyor

33.2°