Çark Deresi’nde detaylı temizlik çalışmaları başladı

AK PARTİ 28.06.2024 19:30:59 0
Çark Deresi’nde detaylı temizlik çalışmaları başladı
Büyükşehir Belediyesi, başlattığı çalışmalar kapsamında Çark Deresi’nin içini ve etrafını hummalı bir şekilde temizliyor. Kepçe, ekskavatör ve saha ekiplerinden oluşan kalabalık ekip 8 kilometrelik dere yatağında biriken çamur ve atık maddeleri toplayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Çark Deresi’nde detaylı temizlik çalışmalarını başlattı. Vatandaşların etrafında keyifle vakit geçirdiği Çark Deresi’nde devam eden detaylı temizlik çalışmaları ile dere içerisi ve etrafı adeta pırıl pırıl olacak.

Canlı popülasyonunda artış gözlenecek
Hiçbir canlının yaşantısına zarar vermeden dere içerisine biriken atık maddeler ve çamurlar iş makineleri sayesinde toplanıyor. Böylelikle dere içerisinde yaşayan canlı popülasyonunda da artış yaşanacak. Çalışma kapsamında dere etrafında oluşan yabani otlar da ekipler tarafından temizlenecek. Havaların ısınmasıyla oluşan koku ve sinek problemleri temizlik çalışmalarının tamamlanması ile birlikte çözüme kavuşacak.

Vatandaşlara hassasiyet çağrısı
Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Toplam 8 kilometrelik alanda gerçekleştirilecek çalışmaları vatandaşlarımızın sağlığını, keyifle vakit geçirmesini ve doğanın korunmasını düşünerek başlattık. Sakarya’nın simgesi olan derenin etrafına ve içine atılan çöpler halk sağlığını tehdit ederken aynı zamanda doğaya da zarar vermektedir. Biz tam manasıyla detaylı bir temizlik çalışması başlattık. Vatandaşlarımızdan da Çark Deresi’ni korumak için hassasiyet bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.


Sakarya,Sakarya Belediyesi

BİLGEHANELERDEN LGS TERCİH DÖNEMİNDE ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ

BAŞKAN GENÇ, ANKARA’DA TRABZON İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNACAK

Büyükşehir'den Kırsal Mahallelere 2 Milyon 479 Bin Tl'lik Hizmet

Büyükşehir'in Yaz Bilim Kampı İçin Kayıtlar Başladı

Büyükşehir'den RHG Enertürk Enerji Stadyumu'na Çim Serimi Çalışması

“ESİLA TÜFEKÇİ” MAHALLELER ARASI ÇOCUKLAR FUTBOL TURNUVASI’’ TAMAMLANDI

ROOTSTRİNGE / ATATÜRKÇÜYÜZ S#KİM ERDOĞANI!!!

ROOTSTRİNGE / BU ŞEHRİ SİZE YEDİRMEYİZ

Meram Sohbetlerinin Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Ahmet Çaycı, GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MERAM’I ANLATTI

34°