Çankırı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Şehitler Anıldı

MHP 16.07.2024 13:47:41 0
Çankırı

Çankırı halkı, bu yıl “Milletin Zaferi” teması ile düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitler için yürüdü. Gündüz ve gece programlarına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Çankırı’da çeşitli etkinlikler ile anıldı. Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediyesi iş birliği ile tarafından düzenlenen anma programı, Çankırı Şehitliğinde başladı. Program, bisiklet turunun ardından Çankırı Müzesinde açılan "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" ile devam etti. Gündüz etkinlikleri, Karatekin Parkı’nda bisiklet turu hatıra madalyalarının takdimi ile sona erdi.

 

Anma programının akşam bölümü ise Dedeler Köprüsü'nden "Milli Birlik Yürüyüşü" ile başladı.  Yürüyüşün ardından Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen etkinlikler, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. “Türk Milletinin Zaferi” konulu sinevizyon gösterimi, kahramanlık türküleri dinletisi, şiir okumaları, İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Ekibi'nin performansı, sela okunması ve şehitler için dualar ile sona erdi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, üzerinden sekiz yıl geçen milli direniş için “Konu vatan olunca bizde tartışma olmaz, birlik olur, beraberlik olur, dirilik olur, kardeşlik olur, yarenlik olur. Bunu da tarihimizde tüm dünyaya birçok kez gösterdik. Zaten bugünün de adının 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması tesadüf değildir.” dedi.

 

Vatana hainliğin, doğduğun topraklara, birlikte yaşadığın insanlara ihanetin affının olmadığının altını çizen Başkan Esen,  gelecek nesillerin iyi ve doğru yetiştirilmesinin en büyük hedef olduğunu söyleyerek, “Peki, günün sonunda bizlere ne yapmak düşüyor; tarihini bilen, dostunu düşmanını tanıyan, milli değerlerine sahip çıkan, doğru, dürüst, adaletli, ahlaklı, hoşgörülü, Atası gibi zoru başarmaya azimli, kararlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, yenilikçi, okumayı, öğrenmeyi, üretmeyi seven, geleceğe emin adımlarla yürüyen gözü pek, cesur ve yiğit bir nesil inşa etmek. İşte bizim yegâne hedefimiz bu!” ifadelerine yer verdi.

 

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ise  “O geceyi bir daha yaşamamak için güçlü olmak zorundayız. Onları korkutacak kadar güçlü olmak zorundayız. Üretmek, öğrenmek, bilmek zorundayız. Çok çalışmak zorundayız. İşlerimizi yaparken, okurken, öğrenirken, şehadete yürür gibi bir fedakârlık hissiyatının içinde olmak zorundayız. Bunu başaracağımıza ve bir daha böyle geceler yaşamayacağımıza inanıyorum.” dedi.  

 


Çankırı,Çankırı Belediyesi

30 Ağustos Zafer Bayramı Erzincan’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Belediye Başkanımız Sn. Bekir Aksun, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

BAŞKANIMIZ, DOĞU KARADENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMEN TOPLANTISI KATILDI

BAŞKANIMIZ, FATMANUR CEYLAN VE BERAT KOÇ ÇİFTİNİN DÜĞÜN TÖRENLERİNE KATILDI

BAŞKANIMIZ'DAN 30 AĞUSTOS MESAJI

GÜMÜŞHANE VOLEYBOL SPOR KULÜBÜNDEN BAŞKANIMIZA ZİYARET

ESKİŞEHİR GÜMÜŞHANELİLER DERNEĞİNDEN, BAŞKANIMIZA ZİYARET

BAŞKANIMIZ, MALAZGİRT ZAFERİ’NİN 953’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Erzincan Belediyesi Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni 01 Eylül Pazar günü yapılacak

30.2°