Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek'in Soma Maden Faciası Anma Mesajı

CHP 10.05.2024 18:50:31 0
Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Muharrem Erkek

13 Mayıs 2014, kapkara hatırladığımız günlerden biri. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madenci kardeşimizi yitirdiğimiz facianın 10. yıl dönümündeyiz.

Soma tarihimizdeki ilk maden kazası değildi elbet, öncesinde ve sonrasında nice canlarımızı verdik ihmalkarlıklara… Ama her zaman olduğu gibi diyoruz ki facialar ve ölümler bu kadim ve zorlu mesleğin kaderi olmamalı. İş güvenliği ve yaptırımları her şeyden üstün tutulmalı. Önlenebilecek ve öngörülebilecek riskler göz ardı edilmemeli, bilimden ve teknik bilgiden şaşmamalı. Ve elbette kazaların, ihmalkarlıkların sorumluları da adil bir düzende yargılanarak, gerekli cezaları almalı.

Yerin metrelerce altında, alın terlerine kömür karasının karıştığı 301 ömrün yası içimizde; Soma maden faciasında yitirdiğimiz bütün emekçi kardeşlerime bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Muharrem ERKEK

Çanakkale Belediye Başkanı

10.05.2024 14:30

Çanakkale,Çanakkale Belediyesi