Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinin Başarı Oranı Her Yıl Artıyor

CHP 1.07.2024 19:39:27 0
Büyükşehir’in Kurs Merkezlerinin Başarı Oranı Her Yıl Artıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin başarı oranı her geçen gün artıyor. 2024 LGS sonuçlarına göre 10 ilçede bulunan 18 LGS kurs merkezinde eğitim alan öğrencilerden 101’i yüzde 5’lik dilime girdi.

Verdiği çağdaş ve vizyonel eğitimle sınav öncesi süreçten başlayarak öğrencilerin her anında yanında olan kurs merkezleri, LGS (Liselere Geçiş Sistemi Sınavı) tercih sürecinde danışmanlık hizmeti vererek, öğrencilere yol göstermeye devam ediyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından kurs merkezlerine akın eden öğrenciler, doğru tercih için Büyükşehir’in uzman rehberlik öğretmenlerinden fikir alıyor. Önemli başarı elde eden öğrenciler de çocuğunun başarısından mutlu olan veliler de hem sınav sürecinde hem de sonrasında verilen desteklerden son derece memnun.

Karakuş: “101 öğrencimiz yüzde 5’lik dilime girdi”

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, başarı oranını artırdıklarını belirterek, “Açıklanan 2024 LGS sonuçlarına göre 10 ilçemizde bulunan 18 LGS kurs merkezimizde eğitim alan 2 bin 920 öğrencimizden 101’i yüzde 5’lik dilime girerek büyük bir başarıya imza attılar. Geçen yıl yüzde 5’lik dilimde 87 öğrencimiz yer aldı. Bu yıl Eğitim Hizmetleri ailesi olarak bu başarıyı arttırdığımızdan dolayı bunun haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Tercih danışmanlığı için öğrencilerimizi bekliyoruz”

Karakuş, LGS öğrencilerine danışmanlık hizmeti verdiklerini sözlerine ekleyerek, “18 LGS kurs merkezimiz öğrencilere gerekli tercih danışmanlığı hizmetini verecekler. Ayrıca dışarıdan bizlerden destek almak isteyen vatandaşlarımıza da bu hizmetimizi sunuyoruz. Destek almak isteyen öğrencilerimizi ve velilerimizi kurumlarımıza bekliyoruz” diye belirtti.

Sarın: “Hem sosyal hem akademik açıdan çok güzel zaman geçirdim”

Turgut Türkalp Kurs Merkezi’nde LGS sınavına hazırlanan Berfin Sarın, aldığı 472 puanla 1,44 yüzdelik dilime girdi. Büyükşehir’in kurs merkezinin her an yanında olduğunu ifade eden Sarın, geçirdiği sınav sürecini değerlendirerek, “Hem sosyal hem akademik açıdan çok güzel zaman geçirdim. Hocalarımız çok ilgiliydi, etütlerimiz oldu. Sosyal aktivitelerimiz oldu, tiyatrolara gittik. Hocalar arkadaşımız gibiydi ama disiplin ortamı da vardı” dedi.

Tercih için danışmalık alacağını da sözlerine ekleyen Sarın, “Yanımızda oldukları için çok mutluyuz. Tercih döneminde de onlara danışacağız. Benim ve diğer öğrenci arkadaşlarımın yanında oldukları için kurs öğretmenlerime ve Vahap Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Çok minnettarım” ifadelerini kullandı.

Anne Sarın: “Evladıma çok büyük destekleri oldu”

Berfin’in annesi Ayşe Sarın ise,  kurs merkezinden memnuniyetini, “Çok memnunum. Böyle bir imkan sağladığı için öncelikle Vahap Başkanıma çok teşekkür ederim. Kurslar çok pahalı olduğu için oralara gönderme imkanımız yoktu. Evladıma çok büyük destekleri oldu. Çok memnundum, çok da mutluyum” cümleleriyle ifade etti.

Anne Sarın, ücretsiz olmasının kendileri için avantaj olduğunu sözlerine ekleyerek, “Başta korkularım vardı. Acaba ücretsiz olduğu için yeteri kadar ilgilenmezler mi diye düşündüm ama tam tersi çok ilgililerdi. Çok iyi insanlar. Ben bir anne olarak gönül rahatlığıyla evlatlarımı gönderdim” dedi.

İme: “Bize verdikleri özen sayesinde konuları ve dersleri çok iyi anlayabildim”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Halkkent Şubesi öğrencilerden Enise İme, “Bu dönemde Halkkent Kurs Merkezi’nde bana özellikle hocalarım çok fazla yardımcı oldu. Dikkati ve bize verdikleri özen sayesinde konuları ve dersleri çok iyi anlayabildim. Bize son zamanlara doğru her gün bire bir etüt yaptılar, eksik konularımızı kapatmak için çok fazla çabaladılar. Sonraki hafta da düzenli denemelerimiz oldu. Bu denemeler benim kendimi ölçmemde çok fayda sağladı. Onun dışında bize her gün düzenli yemek veriliyordu. Bu düzenli yemekler sayesinde derslere aç olmadan girebildiğim için konuları da daha iyi anlayabiliyordum” dedi.

“Kafam karışıktı ama şu an daha iyi fikir sahibi oldum”

468 puanla 1,85’lik yüzdelik dilime girdiğini ifade eden İme, “Tercih yapmaya geldik. Hocalarım bana çok fazla yardımcı oldular. Kafam buraya geldiğimde çok karışıktı ama onlar sayesinde daha iyi bir fikir sahibi oldum. Öğretmenlerim LGS döneminde bana çok fazla yardımcı oldular. Ben birazcık panik birisiyim ve derslerimi düşününce çok çabuk üzülen de birisiyim. Hocalar bana çok fazla motivasyon verdiler. Onlar sayesinde derslerime daha iyi odaklandım. Özellikle yaptığı etütlerde konularımı çok iyi kapattım” diye belirtti.

“LGS sonucumdan memnunum”

Yahya Akel Fen Lisesi’ni tercih edeceğini ifade eden İme, “Orası olmazsa da Sesim Sarpkaya Fen Lisesi’ni düşündük. Üniversiteyi ODTÜ’de okumak istiyorum” ifadelerini kullandı. Bu süreçte yanında olan öğretmenlerine teşekkür eden İme, “Beni çok desteklediler. Kendimi daha iyi ölçebildim. Özellikle denemeler sayesinde eksiklerimi kapatabildim. LGS’ye girdiğimde kurs merkezi sayesinde hiç eksiğim yoktu diyebilirim. Yaptığım en iyi performansı sergiledim LGS’de ve sonucumdan da memnunum” dedi.

İme: “Çocukların üstünde çok durdular”

Enise İme’nin babası Menzeher İme de, “Kurs merkezinden çok memnunum. Bütün hocalarıma çok teşekkür ederim. Gerçekten çocukların üstünde çok durdular, sürekli gözetim altında arayıp soruyorlardı. Burada da çok ilgileniyorlardı. Buradaki hocalardan hepsinden de çok memnunum, hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu. Kurs merkezindeki öğretmenlerden duydukları memnuniyeti de anlatan Baba İme, “Sayın büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim. Gerçekten burayı çok muazzam yapmış. Çocuklara sürekli öğlenleri günlük yemek veriliyordu. Bu bir veli için çok güzel bir şey. Çünkü bu kriz ortamında 20-30-50 liraya bir öğrenci kendini geçindiremiyordu. Burada çocuklara ilk günden itibaren sürekli dört dörtlük yemek verildi” dedi ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi

BAŞKAN HÜRRİYET, BAŞARILI YÜZÜCÜLERİ AĞIRLADI

HÜRRİYET’TEN İZMİTLİLERE MÜJDE

GÜLÜMSE KAFE KALİTESİ 100. YIL BIÇKIDERE GÖLETİ’NDE DE DEVAM EDECEK

TARSUS'TA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

Bayraklı’da ‘Madımak’ unutulmadı

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

MAVİ BAYRAK DENETİMLERİ SÜRÜYOR

MİLLİ MAÇ GURURU TEPEBAŞI'NDA YAŞANDI

33.2°