Büyükşehir’den Sahabiye Kentsel Dönüşüm Alanında Zemin Etüdü Çalışması

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’yi dirençli kent haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanında zemin etüdü çalış

Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğindeki Deprem Master Planı Çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetlerin yanı sıra kentsel dönüşüm alanlarında da zemin etüdü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi alanında da çalışmalara devam ediyor.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2. ve 3. uygulama etapları kapsamında konut artı ticaret bloklarının yapılacağı uygulama sahasında zemin etüt çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı inşa çalışmaları için önemli olan söz konusu faaliyetleri titizlikle gerçekleştiriyor.

50 Tane Noktada 30 ve 50 Metre Derinliklerde Jeofizik Yöntemlerle Çalışmalar Yapılacak

Zemin etüt incelemeleri kapsamında 50 tane noktada 30 ve 50 metre derinliklerde Jeofizik yöntemlerle çalışmalar yapılması planlanırken, zemin etüt incelemelerinin yüzde 50’sinin tamamlandığı belirtildi. Arazi çalışmaları tamamlandıktan sonra elde edilen veriler teknik analizler ve değerlendirmeler sonucunda mühendislik yöntemleri ile birleştirilerek sağlam ve güvenli yapıların tasarlanması için atılmış ilk adım olacak.

Zemin Etüdü Ne İşe Yarar?

Zemini oluşturan katmanların tespit edilmesi, alanın deprem riski açısından risk derecesi, olası bir fay hattına olan uzaklığı, zemin taşıma kapasitesinin belirlenmesi gibi birçok jeolojik verinin bilimsel yöntem ve deneyler ile saptanmasını sağlamakta.

Bu kapsamda alanda sondaj çalışmaları, araziden numune alınması, alınan numunelerin değerlendirilmesi, sismik veri analizi, zeminin röntgenlenmesi gibi birçok jeofizik yöntemler bakanlık şartnamelerine uygun olarak yapılmakta.

Kayseri,Kayseri Belediyesi

Büyükşehir Basketbol yeni sezon öncesi kenetlendi: “Sakarya’da basketbol kültürü küllerinden doğacak”

Yapımına köylünün de inanamadığı sulama kanalı ceviz ağaçlarına can suyu olacak

BAŞKAN ALTAY GENÇLERİ DOĞUM GÜNÜ HEDİYELERİYLE SEVİNDİRECEK

Klasik Otomobiller 12’inci Kez Yola Çıkıyor

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Başmakçı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanımız Ekrem Balkan’ı Ziyaret Etti.

TEPEBAŞI BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİNDEN “ASKIDA YEMEK” İÇİN ANLAMLI BAĞIŞ

BAŞKAN GENÇ: GÜRCİSTAN'LA İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Keçiören, “Şiddetle Mücadele Etmekten Korkma” dedi

YENİ YERLEŞİM YERLERİNE PARKE YOL ÇALIŞMASI

Başkan Doğan: “Kesintisiz su için yatırımlarımızı sürdürüyoruz”

BAŞKAN GENÇ: DİRENÇLİ ŞEHİRLER OLUŞTURMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Konak’ta Çöp Ev Mesaisi: Bir Evden 10 Ton Atık Çıktı

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU MEMUR ADAYLARININ YANINDA

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Çay Şoförler Odası Başkanımız Oktay Saraç’ı ziyaret etti.

İnegöl Belediyesi Cenon İle Kardeş Şehir Protokolünü İmzaladı

Başkan Volkan Nallar Üniversite Öğrencileri İle Söyleşide Buluştu

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclisi 49’uncu birleşimle devam etti

“Önemli bir aşama daha kaydettik”

ŞEHRİMİZDEKİ İŞGÜCÜNÜ ARTIRMAYA YÖNELİK FAALİYETLER MASAYA YATIRILDI

Emniyet Müdürü Kurt'tan Başkan Erkek'e Ziyaret

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NDEN ZİYARET

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA AYDIN’DA YAŞAYAN MUŞLULARDAN ZİYARET

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Dazkırı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Hüseyin Çetiner’e ziyarette bulundu.

Ticaret Bakanı Bolat 11. WCI Forum'un Açılışında Konuştu

Kayseri Büyükşehir’den Dolandırıcılara Karşı Önemli Uyarı