Büyükşehir’den Asaf Koçak’ı Anma Sergisi

CHP 1.07.2024 19:04:02 0
Büyükşehir’den Asaf Koçak’ı Anma Sergisi

Büyükşehir’den Asaf Koçak’ı Anma Sergisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk karikatürünün unutulmaz ismi Asaf Koçak’ı ölümünün 31. yıldönümünde karikatür sergisi ile anacak.
01.07.2024
Usta Karikatürist Asaf Koçak, 31. ölüm yıldönümünde anılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Karikatürcüler Derneği iş birliğince Türk karikatürünün unutulmaz ismi Asaf Koçak için karikatür sergisi düzenleyecek. Usta ressam ve karikatürist Asaf Koçak’ın 31. ölüm yıldönümünde düzenlenecek program 2 Temmuz 2024 Salı günü Delikliçınar Meydanı’nda yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak karikatür sergisi, saat 18.00’e kadar vatandaşların beğenisine sunulacak. Ulusal ve uluslararası karikatür sanatçılarının eserlerinden oluşan sergide Asaf Koçak’ın 51 adet portre karikatürü yer alacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türk karikatürünün önemli isimlerinden biri olan Asaf Koçak’ı ölümünün 31. yıldönümünde saygıyla andığını belirterek tüm hemşehrilerini sergiye davet etti.

Asaf Koçak kimdir?

1958 yılında Yozgat’ın Yerköy ilçesinde doğan Asaf Koçak, Kırşehir Eğitim Enstitüsünü bitirdi. Çocuklara resim eğitimi vermek için öğretmenlik yapan Koçak, Ankara’da 6 kişisel sergi açtı. 14 yıllık meslek hayatında çok sayıda eseri dergi ve gazetelerde yayımlanan Koçak, karikatür yarışmalarında da başarı ödülleri kazandı. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde katledilen 37 kişiden biri olan karikatürist Asaf Koçak, aramızdan ayrıldığında 35 yaşındaydı.

.

Denizli,Denizli Belediyesi

HÜRRİYET’TEN İZMİTLİLERE MÜJDE

GÜLÜMSE KAFE KALİTESİ 100. YIL BIÇKIDERE GÖLETİ’NDE DE DEVAM EDECEK

TARSUS'TA MİLLİ MAÇ COŞKUSU

Konak’tan İstihdam Köprüsü: ‘İş’te Konak’ Kapılarını Açtı

Bayraklı’da ‘Madımak’ unutulmadı

Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

MAVİ BAYRAK DENETİMLERİ SÜRÜYOR

MİLLİ MAÇ GURURU TEPEBAŞI'NDA YAŞANDI

TOZLU KADIN TİRADLARI YALOVALILARLA BULUŞUYOR

39.1°