Büyükşehir’den Anıt Ağaçlara Bahar Bakımı

CHP 4.10.2024 05:23:20 0
Büyükşehir’den Anıt Ağaçlara Bahar Bakımı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ağaç sağlığını ve çevreyi korumak, kent estetiğini daha güzel hale getirmek amacıyla park, cadde ve sokaklardaki ağaçlarda bakım çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Çaybaşı Dere Yatağı ve çevresindeki anıt ağaçlara ilaçlama yapıldı. Tarihi Çapraz-i Sagir Sibyan Mektebinde bulunan anıt ağaçlarda ise bazı dalların tehlike oluşturması nedeniyle, ağaçlar budandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, çevreyi korumak ve ağaç sağlığını iyileştirmek için şehirdeki park, cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor.

Çaybaşı Dere Yatağı’ndaki Anıt Ağaçlar İlaçlandı

Çaybaşı Dere Yatağı ve çevresindeki anıt çınar ağaçları, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü koruması altında bulunuyor. Bölgedeki ağaçlarda Katip Çelebi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nde görevli öğretim üyeleri inceleme gerçekleştirdi. İncelemeler sonucunda, öğretim üyeleri ağaçlar için insektisit ve fungusit ilaçlaması önerdi. Büyükşehir ekipleri, öğretim üyelerinin önerileri doğrultusunda ağaçların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini sağlamak için ilaçlama çalışması yaptı.

Taş Mektepteki Ağaçlar Budandı

Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait Taş mektep olarak bilinen Çapraz-i Sagir Sibyan Mektebi’nde bulunan çitlembik ağaçlarının tehlike oluşturmaya başladığı bildirildi. Çaybaşı Dere Yatağı’ndaki anıt ağaçlar gibi Çapraz-i Sagir Sibyan Mektebi de İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından korunduğu için kurumdan yapılacak çalışmalar için gerekli izinler alındı. İzinler alındıktan sonra mektep bahçesinde bulunan çitlembik ağaçlarında budanıp, direnç kazandırıldı.


Manisa,Manisa Belediyesi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden öğrencilere servis desteği

ODUNPAZARI BELEDİYESİ TEKSTİL ÜRETİM VE TASARIM MERKEZİ AÇILDI

ANTALYA VE İZMİR’DEN GELEN GENÇLER ESKİŞEHİR’İ GEZDİLER

4 Ekim Cuma İç Anadolu Gecesi

İlçemize Yeni Atanan İlçe Emniyet Müdürü Vekilimiz Başkomiser Tolga Pazar’ı Makamında Ziyaret Edildi.

NARİN’İN İSMİ TARSUS’TA ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ

Türk Kadınlar Birliği, Ortahisar Belediyesi ev sahipliğinde sergi açtı

Başkan Zeyrek, Kent Konseyi Başkanı Bayraktar’ı Konuk Etti

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ANNE ADAYLARINA DESTEK; GEBELİK OKULU SEMİNERLERİ BAŞLADI

29.3°