Büyükşehir Sakarya’nın geleceği için sözü gençlere bırakıyor: En iyi projeler yarışacak

Büyükşehir Belediyesi Genç Katılımlı Proje Atölyesi ile şehrin geleceğini inşa etmek için sözü gençlere bırakıyor. En başarılı projelerin ödül alacağı, Sakarya’nın yarınlarına ilham olacak proje yarışması şehrin inşasına da yön verecek. Başvurular 29 Kasım’da sona eriyor.

Şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla Sakarya’yı yeniden inşa eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin şehrin geleceğinde söz sahibi olması için yarışmalar düzenliyor.

Son başvuru tarihi 29 Kasım
Gençlerin katılımını esas alan “Genç Katılımlı Proje Atölyesi” yarışması için ise başvurular devam ediyor.

Sakarya’nın genç fikirleri, parlak zihinleriyle hazırlanan 6 farklı kategorideki projeleri şehrin inşası için de Büyükşehir Belediyesi’nin tüm komuta kademelerine önemli bir fikir oluyor.

Başvurular için son tarih 29 Kasım
 “Gençler Şehrin Geleceğine Yön Verin” sloganıyla her yıl yapılan yarışmaya 29 Kasım Cuma gününe kadar www.sakarya.bel.tr adresinden başvuru yapılabiliyor.

6 kategori, 15-30 yaş aralığı
“Gıda, Çevre ve Su Yönetimi, Mimari ve Kentsel Tasarım, Ulaşım ve Kent İçi Hareketlilik, Gençlik, Spor ve Kültür, Sosyal Hizmetler ve Dijitalleşme” olmak üzere toplam 6 farklı kategoride düzenlenecek yarışmaya, 15-30 yaş arasında bireysel, grup, inisiyatif, platform veya kulüp olarak birden fazla projeyle katılabilecek.

Birinci olan projeye “Sakarya Şehircilik Ödülü” ile birlikte 25 bin TL para ödülü, hemşehri oylamasına katılan diğer projelere ise katılım teşvik ödülü olarak 7’şer bin TL verilecek.

“Gençler Şehrin Geleceğine Yön Verin”
Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’mdan yapılan açıklamada, “Sakarya Dijital Ofisi çatısı altında gerçekleştirilen Genç Katılımlı Proje Atölyesi 2024 Fikir Yarışması, gençlerin proje fikirleriyle şehrin yönetimine katılımını amaçlamaktadır. Gençlerimizin şehrin geleceğine dair fikir geliştirip projelendirerek karar verme süreçlerine dâhil olmasını amaçlayan çalışmada, aynı zamanda yerel yönetimlerde iyi bir yönetişim örneği olması da hedeflenmektedir. Bizler inanıyoruz ki, gençlerimizin projeleri bu şehrin geleceğine yön verecektir” denildi.

Sakarya,Sakarya Belediyesi

Büyükşehir Basketbol yeni sezon öncesi kenetlendi: “Sakarya’da basketbol kültürü küllerinden doğacak”

Yapımına köylünün de inanamadığı sulama kanalı ceviz ağaçlarına can suyu olacak

BAŞKAN ALTAY GENÇLERİ DOĞUM GÜNÜ HEDİYELERİYLE SEVİNDİRECEK

Klasik Otomobiller 12’inci Kez Yola Çıkıyor

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Başmakçı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanımız Ekrem Balkan’ı Ziyaret Etti.

TEPEBAŞI BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİNDEN “ASKIDA YEMEK” İÇİN ANLAMLI BAĞIŞ

BAŞKAN GENÇ: GÜRCİSTAN'LA İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ

Keçiören, “Şiddetle Mücadele Etmekten Korkma” dedi

YENİ YERLEŞİM YERLERİNE PARKE YOL ÇALIŞMASI

Başkan Doğan: “Kesintisiz su için yatırımlarımızı sürdürüyoruz”

BAŞKAN GENÇ: DİRENÇLİ ŞEHİRLER OLUŞTURMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Konak’ta Çöp Ev Mesaisi: Bir Evden 10 Ton Atık Çıktı

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU MEMUR ADAYLARININ YANINDA

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Çay Şoförler Odası Başkanımız Oktay Saraç’ı ziyaret etti.

İnegöl Belediyesi Cenon İle Kardeş Şehir Protokolünü İmzaladı

Başkan Volkan Nallar Üniversite Öğrencileri İle Söyleşide Buluştu

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclisi 49’uncu birleşimle devam etti

“Önemli bir aşama daha kaydettik”

ŞEHRİMİZDEKİ İŞGÜCÜNÜ ARTIRMAYA YÖNELİK FAALİYETLER MASAYA YATIRILDI

Emniyet Müdürü Kurt'tan Başkan Erkek'e Ziyaret

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NDEN ZİYARET

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA AYDIN’DA YAŞAYAN MUŞLULARDAN ZİYARET

Dinar Belediye Başkanımız Veysel Topçu, Dazkırı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Hüseyin Çetiner’e ziyarette bulundu.

Ticaret Bakanı Bolat 11. WCI Forum'un Açılışında Konuştu

Kayseri Büyükşehir’den Dolandırıcılara Karşı Önemli Uyarı