Büyükşehir, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Zeytin Ağaçlarını Korudu

CHP 25.10.2024 20:32:36 0
Büyükşehir, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Zeytin Ağaçlarını Korudu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda, 7. Bölgede yer alan bin hektarlık alandaki zeytin ağaçlarının kamuya kazandırılması için taşıma işlemlerine başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine, 7. Bölgede bulunan yatırımcı firmaya ait alandaki zeytin ağaçlarının kamu yararına kazandırılması amacıyla transplantasyon (nakil) çalışmalarını başlattı. Yatırımcı firmanın, yatırım sahasında bulunan yüzlerce zeytin ağacının korunarak farklı alanlarda değerlendirilmesi için harekete geçildi. Kent Estetiği Dairesi ekipleri tarafından sahada yapılan incelemeler sonucunda, ağaçların etap etap nakil işlemi için programa alınması kararlaştırıldı. İlk adım olarak, belirlenen bölgede budama faaliyetlerine başlandı. Budanan ağaçlar, nakil süreci tamamlandıktan sonra Karaoğlanlı'da bulunan serada yeniden dikilmek üzere hazırlandı.

Kent Estetiği Dairesi ekipleri, şu ana kadar tahmini 100 zeytin ağacının budamasını tamamladı. Ekipler, 50 adet zeytin ağacını Karaoğlanlı'daki seraya dikimini gerçekleştirdi. Bu kapsamda yürütülen transplantasyon çalışmaları, çevre duyarlılığı için atılmış önemli bir adım oldu.


Manisa,Manisa Belediyesi

EOSB ENGELLİLER MONTAJ ATÖLYESİ 5 YAŞINDA

BAŞKAN ATAÇ'TAN TEMAD'A ZİYARET

Büyükşehir, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Zeytin Ağaçlarını Korudu

SONER ARICA’DAN 1923 KADIN KOROSUNA: GERÇEKTEN MUHTEŞEMSİNİZ!

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği ‘Ortahisar Yazar Buluşmaları’, yarın başlıyor

İNDİRME BİNDİRME CEPLERİ GENİŞLETİLEREK DAHA BELİRGİN HALE GETİRİLDİ

Cumhuriyet Defilesi

NEFES AL İZMİT ÇOCUK YOGASI ETKİNLİĞİNDE MİNİKLERİN ÖZGÜVEN GELİŞİMİ DESTEKLENDİ

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ORTAK AKIL TOPLANTISI

19°