Tarih: 27.09.2024 18:05

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ'NDEN COŞKULU KUTLAMA

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ’da, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 310. yılı ile Yangından Korunma ve İtfaiyecilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Program, Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende, İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaparak itfaiyeciliğin önemine vurgu yaptı. Çelik, konuşmasında itfaiye teşkilatının fedakârlık ve cesaretle yürüttüğü çalışmaların altını çizdi.

CANDAN BAŞKAN: “HER ALANDA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYESİNİ DAHA GÜÇLÜ GÖRECEĞİZ”

Törenin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, itfaiye personeliyle kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Yüceer, burada yaptığı konuşmada itfaiyeciliğin sadece bir meslek değil, aynı zamanda özveri, fedakârlık ve cesaret gerektiren bir görev olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugün, İtfaiye Haftası vesilesiyle bir aradayız. İtfaiyecilik, 310 yıldır süren kadim bir meslek, ancak bu sadece bir meslek değil; büyük bir özveri, fedakârlık ve cesaret gerektiren bir görev. Sizler bizim kahramanlarımızsınız. Her birinize, görev aşkınızla 7/24 çalıştığınız, bir canı ya da malı kurtarmak için gösterdiğiniz çabalardan ötürü yürekten teşekkür ediyorum. Daire Başkanımız Cengiz Bey nezdinde, tüm itfaiye çalışanlarımızı kutluyorum, iyi ki varsınız. Sadece yangınlarda değil, depremden trafik kazalarına kadar her türlü doğal afette sizleri hep en önde gördük. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olarak, bölgemizde ve ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yaptınız. Ne mutlu ki, can kaybı yaşamadan bu süreçleri atlattık. Bize düşen ise sizleri daha da güçlendirmek; binalar, ekipmanlar ve kadrolarınızı artırmak. Maalesef ki ilgili bakanlıktan taleplerimize yanıt almakta gecikiyoruz, ancak bu konunun takipçisi olacağız. Müdahale sürelerimizi şehirde 5 dakika 20 saniyeye, kırsalda 13 buçuk dakikaya indirdik, ancak hedefimiz bunu daha da düşürmek. Çünkü afet anında saniyeler çok kıymetli. İtfaiye istasyonlarımızı modernize ederek, ekipmanlarımızı ve araç filomuzu güçlendirerek bu süreyi daha da iyileştirmeye çalışacağız.

Tekirdağ’ın büyüyen nüfusuyla ihtiyaçlarımız da artıyor. İtfaiye öncelikli yatırımlarımız arasında yer alıyor. Bu alanda yapacağımız her yatırım çok kıymetli. Hepinizin özverili çalışmaları ve bizim desteğimizle itfaiyemizin hizmet kalitesini yükselteceğiz. Her alanda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiyesini daha güçlü göreceğiz. Sizlerle çalışmaktan gurur duyuyor, Allah eksikliğinizi göstermesin diyorum. Hepinize üstün başarılar diliyorum.”

Kahvaltının ardından itfaiye ekipleri, yangından korunma farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen konvoyla şehirde tur attı. Program, halkın yoğun ilgisiyle sona erdi.

Ayrıca, 27 Eylül Cuma günü sahil dolgu alanda itfaiye ekipleri tarafından araçlar ve ekipmanların sergilendiği bir çadır açılacak. Ziyaretçilere temel yangın eğitimi verilerek yangın anında yapılması gerekenler anlatılacak. Çocuk etkinlik atölyeleriyle de çocuklar bilinçlendirilirken, katılımcı çocuklara Atatürk’ün Nutuk kitabı hediye edilecek. Çadır ve stant, gün boyunca 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olacak ve saat 15.00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Bandosu'nun etkinliği düzenlenecek.

Bunun yanı sıra, İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik ve itfaiye erleri, İtfaiye Haftası kapsamında Candan Başkan tarafından makamda ağırlandı. Başkan Yüceer, gerçekleştirilen programda “Halkımızın can güvenliği için canla başla çalışan tüm itfaiyecilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerin emeği, hepimiz için bir güvence” dedi. İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik ve itfaiye erleri de Candan Başkan’a teşekkür ettiler.


Tekirdağ,Tekirdağ Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —