Büyükşehir İtfaiyesi Vatandaşı Alevlerin İçinden Kurtardı

CHP 4.07.2024 01:07:02 0
Büyükşehir İtfaiyesi Vatandaşı Alevlerin İçinden Kurtardı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangınına müdahale etmek için bölgeye intikal etti. Yangını yerinde takip eden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 20 araç ile söndürme çalışmalarına destek verildiğini söyledi. Beşyol Mahallesi sakinlerinden Mürvet İlgen ise alevlerin arasında kaldığını, kendisini Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kurtardığını belirterek, “Allah razı olsun” dedi.

İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarında öğle saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları için karadan ve havadan müdahale edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri de yangın bölgesine intikal ederek 20 araç ile söndürme ekiplerine destek verdi. Yangın haberinin alınmasının ardından bölgeye intikal eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgedeki ekipler ile koordineyi sağlayarak yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin yangın söndürme ekipleriyle koordineyi sağlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaptıkları çalışmalar ile hem yangının büyümesini önlemek hem de söndürülmesi için çalıştı.

İnal, “Toplam 20 Araç ile Müdahale Ediyoruz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, yangının söndürülmesi için müdahalede bulunduklarını belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak İzmir’de başlayan yangına müdahalede bulunmaktayız. Sarnıç Mahallesi’nde, 8 aracımız, bulunduğumuz bölgede de 12 aracımız, toplamda 20 araçla müdahale etmekteyiz. Aynı zamanda İzmir Orman Bölge Müdürlüğü de itfaiye araçları, helikopterler ve uçaklarla müdahalesini sürdürüyor. Tüm personellerimiz İzmir Sarnıç Mahallesi’ndeki evlerin yangından etkilenmemesi için müdahalelerini sürdürüyor. Yangının Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Gökçeler Mahallesi’ne ulaşmaması için şu an burada bir hat kurmuş vaziyetteyiz. Eğer rüzgarın şiddeti artmazsa yangını kısa süre içerisinde kontrol altına alacağımızı düşünüyorum. İnşallah kısa zamanda söndürüp, vatandaşlarımıza güzel haberler veririz. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Orman Genel Müdürlüğü ekipleriyle birlikte seferber olarak yangını kontrol altına almak için canla başla çalışıyoruz” dedi.

Mustafa Bahşi, “Büyükşehir Belediyemizden ve Devletimizden Allah Razı Olsun” 

İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi sakinlerinden Mustafa Bahşi ise, “Büyükşehir Belediyemiz ve devletimizden Allah razı olsun. Orman Bölge Müdürlüğü olarak, itfaiye ekipleri olarak hepsi seferber oldu. Sabuncubeli Tüneli’nin Beşyol tarafındaki girişinden çıkan yangın buraya kadar ulaştı. Allah’ın izniyle söndürmek üzereler. Bazı evler zarar görmüş olabilir ama net bir bilgimiz yok. Yemyeşil ormanlarımız yandı” dedi.

Mürvet İlgen, “Manisa İtfaiyesi Beni Alevlerin İçinden Aldı” 

İzmir’in Bornova ilçesi Beşyol Mahallesi yakınlarında çıkan yangından etkilenen Mürvet İlgen, alevlerin içinde kaldığını belirterek kendisini Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kurtardığını söyledi. İlgen, “Buraya Manisa Büyükşehir Belediyesi geldi. Bizim evleri kurtardılar. Evimiz yanmak üzereydi. Her tarafa bakın, beni bile kurtardılar. Yangının içinden aldılar beni. Çok kötü olduk. Allah yardımcınız olsun inşallah. Allah eksik etmesin sizi başımızdan” diye konuştu. 


Manisa,Manisa Belediyesi

Büyükşehir Ücretsiz HPV Aşı Uygulaması Çalışmalarına Başladı

KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

ÇALIŞMALAR ERKEN TAMAMLANDI

Tugay: Kosova ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz

Kadınlar öğrenerek özgürleşecek

Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binası inşaatı başlıyor

‘İklim Eğitimi Ve Diyaloğu Güçlendirme Projesi’nin 2. Adımı Atıldı

Mersin’in Her Yerinden Müzik Sesleri Yükselecek

Büyükşehir’in ‘U-11/U-12 Futbol Şenlik Ligi’ Ödül Töreni İle Son Buldu

31.8°