Büyükşehir Belediyesi’nden sel sonrası yoğun mesai

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, 13 ilçede sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından yoğun bir çalışma başlattı.

Van’ın Saray ilçesine bağlı Karahisar ve Kekikdüzü mahallelerinde meydana gelen sel felaketi sonrası başlatılan çalışmalar devam ediyor. Ekipler, selden etkilenen mahallelerde çamur ve taşları temizliyor.

Saray Belediye Eşbaşkanı Davut Acar ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, selden etkilenen mahalleleri ziyaret ederek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Öte yandan Gürpınar, Başkale ve diğer ilçelerde sel nedeniyle kapanan yollar ulaşıma açıldı ve mahalle içlerinde temizlik çalışmaları yürütülüyor.

Kurubaş Deresi’nde çalışma

Ayrıca, dün gece yağan yağmur ve sel taşkınlarıyla birlikte İpekyolu ilçesine bağlı merkez Buzhane Mahallesi’nde Devlet Su İşleri (DSİ) sorumluluğunda bulunan Kurubaş Deresi yatağında taşkın meydana gelmişti. Ekipler sabah saatlerinden itibaren alanda çalışma başlatarak yurttaşların mağduriyetini giderdi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, selden etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Van,Van Belediyesi

Oyun Yazma Programı’nda ön seçkiye giren oyunlar belli oldu

Güney Bağlantı Yoluna Yeni Güzergah Açılıyor

MANAVGAT’TA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI