Büyükşehir Belediyesi ‘vanpati.van.bel.tr’ ile sahipsiz hayvanları sahiplendiriyor

DİĞER 7.10.2024 06:08:30 0

Van Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde sahipsiz hayvanları sahiplendirmek için yeni bir sistem geliştirdi. Artık yurttaşlar, barınağa gitmeden vanpati.van.bel.tr sitesi üzerinden sahiplenme işlemi gerçekleştirebiliyor.

4 Ekim “Dünya Hayvanları Koruma Günü”nde Van Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Van genelinde hayvanların daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürmesini sağlamaya çalışan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde son 6 ay içerisinde 4 bin 366 sahipsiz hayvanın tedavisini gerçekleştirdi.

Tüm bu çalışmaların yanında Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanları sahiplendirmek için yeni bir sistem geliştirdi. Uygulama sayesinde yurttaşlar, istedikleri sahipsiz hayvanı internet üzerinden seçerek sahiplenebilecek. Ayrıca sahiplenilen hayvanlar için mama desteği de verilecek.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki tüm kedi ve köpekleri tek tek fotoğraflayarak kayıt altına alıyor. Bu fotoğraflar, hayvanların farklı açılardan görüntülenmesine olanak tanıyor ve bu sayede yurttaşların daha bilinçli bir şekilde sahiplenme yapması sağlanıyor.

Sisteme yüklenen sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyen yurttaşlar, barınağa gitmeye gerek kalmadan https://vanpati.van.bel.tr/ adresi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu uygulama ile sahipsiz hayvanların daha hızlı bir şekilde yuva bulmasına katkı sağlanıyor.

Van,Van Belediyesi

DBB üniversiteye ilk kez kayıt yapan 3 bin öğrenciye eğitim desteği verecek

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından içme suyu hattı çalışması

MARSU, 1100’lük Ana İsale Hattında Oluşan Arızayı Kısa Sürede Onardı