Tarih: 09.07.2024 01:40

Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı başladı

Facebook Twitter Linked-in

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Temmuz ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanvekili Tuncer Sağınç başkanlığında yapıldı. Meclis’te önemli kararlara imza atıldı.

Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı 1. Meclis Toplantısı 33’üncü birleşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanvekili Tuncer Sağınç, sözlerine Erzurum’da yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Ercişli aileye taziye mesajlarını ileterek başladı. 

Yapılan konuşmanın ardından 6 gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Açılış ve yoklama ile başlayan mecliste, Haziran 2024 Meclis kararlarının özetleri okunarak, isimsiz cadde, bulvar ve sokaklara yeni isimlerin verilmesi yetkisinin 13 ilçe belediyesine verilmesi talebi görüşülerek oylamaya sunuldu. 

Belediye büyük bir zarardan kurtulacak

Yine Meclis’te önemli bir karara daha imza atıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından daha önceki oturumlarda yapılan tartışmalar üzerine, Belediyenin asli görevleri arasında olmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanması gereken okul yapım işlerine dair protokollerin iptaline bağlı olarak Büyükşehir Belediyesi, tamamlanmamış ve yapımının devam etmesi gerektiğine inandığı okulların atıl kalmaması için yapım işine dair yeni bir çözüm geliştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen müzakereler sonucunda mecliste alınan kararla yapımı devam eden okulların bundan sonraki ödenekleri yapılacak yeni protokoller ile Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek. Böylece Büyükşehir Belediyesi görevi olmayan işlerle alakalı yaklaşık 300 Milyon TL harcama yükünden kurtulmuş olacak.

Meclis’in ikinci oturumu yarın saat 15.00’te yapılacak.



Van,Van Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —