Büyükşehir Belediyesi çevre duyarlılığında örnek olmaya devam ediyor

AK PARTİ 5.07.2024 19:55:54 0
Büyükşehir Belediyesi çevre duyarlılığında örnek olmaya devam ediyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, çevre koruma ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarıyla şehrin çevresel sürdürülebilirliğine önemli katkılar sağlıyor. Bu çerçevede, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yönetilen projelerle "TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi" standardı başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Bu sistem sayesinde gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Samsun bırakma hedefi doğrultusunda belediye hizmetlerinin çevresel etkileri detaylı bir şekilde değerlendirilip en aza indiriliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, çalışmalarını iç tetkikler yoluyla sürekli olarak değerlendiriyor ve iyileştirmeye açık tutuyor. Bu amaçla yaklaşık 50 belediye çalışanı İç Tetkikçi olarak eğitilip görevlendiriliyor. Eğitimler, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKOM Hizmet Binası Eğitim Salonu'nda gerçekleştiriliyor.  Eğitim sonunda katılımcılar görev aldıkları birimlerin dışında çevre yönetim uygulamalarını yerinde denetleyerek iyileştirme önerileri içeren raporlar hazırlayacaklar. Bu İç Tetkikçilerin raporları, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da katılımıyla düzenlenecek olan “Yönetimin Gözden Geçirilmesi” toplantılarında detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

“Çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz”

“Temiz çevre, temiz Samsun” diyerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Şehrimizin geleceği için çevre konularına verdiğimiz önem çok büyük. “Yaşatan Şehir, Çevreci Belediyecilik” vizyonuyla çevreci yaklaşım ve sürdürülebilir projeleri hayata geçiriyoruz.  Çünkü biliyoruz ki temiz bir çevre sağlıklı bir yaşamın temelidir. Çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik konularında gösterdiğimiz bu çaba hep birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmemiz açısından çok önemli. Samsun'umuzun temiz bir çevreye sahip olması hepimizin ortak sorumluluğudur. Hemşehrilerimizin refahı ve mutluluğunu sağlama gayesiyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.


Samsun,Samsun Belediyesi

Belediyemizden LGS´de Dereceye Giren Öğrencilere 10 Milyon TL´lik Ödül

Başkan Geçit’ten Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

Yeşilyurt Belediyesi Depremzede Aileler İçin Dev Ekran Kuruyor

SELÇUKLU’DA 2 BİN 843 ÖĞRENCİ FUTBOL BRANŞINDA EĞİTİM ALIYOR BAŞKAN PEKYATIRMACI,“FUTBOLDA ELDE ETTİĞİMİZ ŞAMPİYONLUKLARIN TEMELİ SPOR OKULLARIMIZDA ATILIYOR”

Belediyemizden Londra´ya Uzanan Yolculuk

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN İLÇEYE KAZANDIRDIĞI 270 PARK VE 3 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU

Yeniceköy Futbol Sahası Yenilendi

TURİSTİN ŞİKAYETİ HAVADA KALMIYOR

Sakarya’da tarihin en büyük sanat yatırımına meclis onayı

36.3°