Büyükşehir Belediye Meclisi 46’ıncı birleşimi yapıldı

DİĞER 14.09.2024 13:09:04 0
Büyükşehir Belediye Meclisi 46’ıncı birleşimi yapıldı

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Eylül ayı 4. Olağan Meclis Toplantısı 46’ıncı birleşimi Meclis Başkanvekili Tuncer Sağınç başkanlığında yapıldı. Meclis’te önemli kararlara imza atıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı 4. Meclis Toplantısı 46. Birleşimi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. 

Meclise aynı zamanda İsviçre’nin Lozan şehrinden gelen Lozan Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

Meclis Başkan Vekili Tuncer Sağınç başkanlığında yapılan meclis toplantısı selamlama konuşmaları, yoklama ve gündem maddelerinin okunmasıyla başladı. 

Fidanlık Parkı tesislerinin devri istendi

9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Raporda kayyum döneminde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devri yapılan Fidanlık Parkı tesislerinin bakımsız kalarak kullanılamaz hale geldiği ve tesislerin yeniden Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gerektiği belirtildi.  

Yine Mecliste Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu tarafından hazırlanan raporla Seyrantepe Mahallesinde bulunan prefabrik evlerin tamir ve onarımının yapılarak kış şartlarına uygun hale getirilmesi görüşüldü. Okunan raporun ilgili birimlere gönderilmesi hususu oybirliğiyle kabul edildi. 

SGK borçları düzenli ödenecek

Van Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarına karşılık teminat gösterilmesi ile ilgili hazırlanan Plan Bütçe Komisyon raporu da görüşüldü. Raporda Şerefiye Mahallesinde bulunan, çok katlı otopark olarak yapılan ve daha sonra iş merkezine dönüştürülen yapının teminat olarak gösterilmesi gerekmediği ve Sosyal Güvenlik Kurumuyla anlaşılıp borçların düzenli ödenmesi kararlaştırıldı. 

Ayrıca Mecliste Çatak ve Çaldıran İlçe mezbahanelerinde kullanılmak üzere İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığına 2 adet soğutucu nakliye aracının satın alınması talep edildi. Talep oy birliğiyle kabul edildi. 

Yapılan Meclis toplantısının ardından Lozan Belediyesi Meclis Üyeleri, DEM Parti Meclis üyeleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. 

Meclis 13 Eylül Cuma günü saat 15.00’te yeniden toplanacak.



Van,Van Belediyesi

Nevşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Merkezi’nde Müzik Kursları Başlıyor

“AY” otobüs hattı güzergâhı Oğlaklı TOKİ Konutlarına uzatıldı

İstasyon Mahallesi'nde 8 Yıllık Kronik Sorun Çözüldü

Büyükşehir Belediyesi eğitim desteği başvuruları başladı

Çok dilli hizmet verecek olan Zarokistanlarda eğitim başladı

Van'da mezarlığa saldırı: Onlarca mezar tahrip edildi

Büyükşehir Belediyesi’nden yeni otobüs hattı

Eş Başkan Doğan Hatun muhtar ve yurttaşları ağırladı

KARŞIYAKA OKUMA EVİ AÇILIŞA HAZIR

26.3°