Bulvar ve caddelerde peyzaj çalışması yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesi İnönü Caddesi ile Bağlar’ın Kamışlo ve Medine bulvarlarında peyzaj çalışması gerçekleştirdi.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha yeşil ve estetik bir Diyarbakır için kendi tesislerinde ürettiği yazlık mevsimlik çiçek ile çalı grubuna ait bitkileri, Yenişehir, Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinin refüj ile kavşaklarında değerlendirmeye devam ediyor.

Ekipler, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan İnönü Caddesi üzerinde bulunan Sur diplerinde  peyzaj çalışması yürüttü. Çalışmalar kapsamında Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, İnönü Caddesi’nin Sur diplerinde kalan park alanını 3 bin 360 adet farklı tür ve renkte yazlık mevsimlik çiçek ile süsledi.

Ekipler, yazlık mevsimlik çiçekleri daha görünür kılmak için belirlenen alanlara çalı grubuna ait piramit alev, top mazı, gül ve zakkumları da toprakla buluşturdu.

Kamışlo Bulvarı çiçeklerle süsleniyor

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Bağlar ilçesinde yer alan havalimanı yolu olarak da bilinen Kamışlo Bulvarı’nın kavşak ve refüjlerinde çiçek ekim çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar farklı renklerde kadife ve zinnia türünde 12 bin adet yazlık mevsimlik çiçekle Kamışlo Bulvarını süsleyen ekipler, çalışmalarına devam edecek.

26 bin 500 çiçek toprakla buluştu

Bağlar ilçe sınırlarında yer alan Medeni Bulvarında da peyzaj çalışması gerçekleştirildi. Uzun zaman peyzaj çalışmalarının yürütülmediği alanları tercih eden ekipler, Medine Bulvarına farklı renklerde kadife ve zinnia türünde 26 bin 500 adet yazlık mevsimlik çiçeği toprakla buluşturdu.

Toplam 650 metre uzunluğundaki bulvarda yürütülen peyzaj çalışmasından önce ekipler, alanın bitki dikimine uygun hale getirmek için gerekli altyapı işlemi olan toprak dolgu ve tesviye işlemlerini de gerçekleştirdi.

Ekipler, ilerleyen dönemlerde bulvarın daha estetik ve yeşil görünmesini sağlamak için alanda ağaçlandırma çalışmaları da gerçekleştirecek.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, oluşturduğu çalışma planları doğrultusunda Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinin kavşak ve refüjlerinde bitkilendirme çalışmalarını sürdürecek.

Diyarbakır,Diyarbakır Belediyesi

Büyükşehir’den Vatandaşlara E-Belediye Kolaylığı

Büyükşehir’in Sağlık Hizmetleri İnsanları Hayata Bağlamaya Devam Ediyor

HAYVAN DOSTU KENT ÜNYE

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU DİDİM HUZUREVİ’NDE YAŞLILARA KONFORLU VE KALİTELİ HİZMETİ BİR ARADA SUNUYOR

19 Eylül Gaziler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

KIRIKKALE BELEDİYESİ’NDEN OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Kahta Belediyesi'nden Engelli ve Yaşlı Vatandaşlara Erişim Kolaylığı: Asansör Sistemi Hizmete Girdi

İzmir Dünya Robot Olimpiyatı 2024 finaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN BAKAN ZİYARETLERİ

Mamak Belediyesi’nden Yaşlı ve Engellilere Yemek Desteği

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİK

Başkan’dan müsabakaya davet var

Kayseri, Büyükşehir İle Türkiye’nin Çevre Seferberliği’ne Katkı Sağlıyor

Başkan Zeyrek Saruhanlı’da Uyardı; “İçme suyunu tarımsal sulamada kullanmayın!”

BODRUM BELEDİYESİNDEN YEDİNCİ ANAOKULU

Başkan Çavuşoğlu, Kent Lokantasını ziyaret etti

Iğdır Belediyesi'nden çocuklar için köprü çalışması

-BOZÜYÜK’TE GENÇLİK TİYATROSU KAYITLARI BAŞLADI