Bolu Belediyesi halk sağlığı için 7/24 sahada

CHP 28.06.2024 17:24:59 0
Bolu Belediyesi halk sağlığı için 7/24 sahada

Kene ve benzeri zararlılarla mücadeleden taviz yok

Halk sağlığını ön planda tutan Bolu Belediyesi’nde kene ve benzeri vakalara karşı önlemler en üst seviye çıkartıldı. Belediye ekipleri ilaçlama çalışmalarına yeşil alanlarda ve Gölköy Barajı çevresinde aralıksız devam ediyor.

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü il genelinde hava sıcaklarının artmasının ardından halkın yoğun kullandığı parklarda, dinlenme alanlarında ve mücavir alan içindeki piknik alanlarında yaptığı rutin ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Özellikle yeşil alanlardan kaynaklı kene ve benzeri vaka şikâyetlerinin artmasını göz önünde bulunduran Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, il genelindeki tüm parklarda ve halkın yoğun olarak vakit geçirdiği Gölköy içme suyu barajı çevresinde sık sık ilaçlama yapıyor.

Bu doğrultuda ekipler; bugün sabahın erken saatlerinde Sağlık Mahallesi’ndeki Atatürk Orman Parkı’nda ve Gököy barajı çevresinde ilaçlama çalışması yaptılar.

Sağlık Bakanlığı onaylı biyolojik ve kimyasal ilaçların kullanıldığı çalışmalarda, yeşil alanlar, ağaçlar ve halkın kullandığı bank ve kamelyalar; kene, akrep, hamamböceği, kulağakaçan böceği, sivrisinek, karasinek gibi haşere ve zararlılarla karşı ilaçlandı.

Ekipler, rutin ilaçlama çalışmalarını yaz boyunca devam edecek.


Bolu,Bolu Belediyesi

Büyükşehir'den Yılkı Atına 5 Saat Süren Tedavi

Ahmet Akın, personelinin arkasında durdu!

Bursa’da yangın seferberliği sürüyor

Mudanya Plajı, Büyükşehir kalitesiyle hizmete açıldı

Bursa Kent Konseyi’nde Ertuğrul Aksoy dönemi

Osman Kaan, Mamak’ın Gururu Oldu

Osman Kaan, Mamak’ın Gururu Oldu

EFSANELER 'ALTIN AYAKLAR' İLE YAŞATILIYOR

TEPEBAŞI KADINLARIN YANINDA

34°