Bolsev’de burs başvuruları yarın başlıyor

CHP 3.10.2024 17:04:04 0
Bolsev’de burs başvuruları yarın başlıyor

ÖZCAN’DAN BOLULU ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Bolsev’in lise ve üniversite öğrencilerine sağlayacağı burs desteği için başvurular yarın başlıyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolulu öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği eğitim burs başvuruları hakkında, “Başvuruları şeffaf bir şekilde almaya başlayacağız. Belediye Başkanı olarak hangi çocuğun burs aldığını bilmeyeceğim. Temin ediyorum, hiçbir şekilde siyasi tavır ortaya konulmayacak.” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın liderliğinde kurulan ve kuruluş amacı Bolulu öğrencilere burs vermek, ihtiyaç sahibi kişilere yardımda bulunmak ve Bolu’ya modern bir huzurevi kazandırmak olarak açıklanan Bolu’yu Seviyorum Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Bolsev), burs başvurularını almaya başlıyor.

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

Bolsev, Bolulu öğrencilere sağlayacağı burs desteği için başvuruları 03 – 15 Ekim 2024 tarihleri arasında Bolu Belediyesi 4’üncü katında bulunan Belediye Meclis Salonu’nda kabul edecek.

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI:

Burs başvurusu yapacak öğrencilerden, 4 yıllık lisans eğitimi alan Bolulu öğrenciler, başvurularını “bizzat” yapacaklar.

Lise ve dengi okullarda okuyan, 18 yaşını aşmamış öğrenciler ise “velileri” ile başvurularını yapabilecekler.

ÖZEL OKUL-AÇIK ÖĞRETİM KAPSAM DIŞI

Özel okullarda ve açık öğretim fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin burs başvuruları ise Bolsev’in aldığı karar doğrultusunda kabul edilmeyecek.

BAŞVURU EVRAKLARI NELER?

Şartları tutanlar, başvurular esnasında zorunlu olarak öğrenciye ait “nüfus cüzdan fotokopisi”, “nüfus kayıt örneği”, ile “anne ve babaya ait “maaş bordrosu” veya serbest çalışansa “vergi levhası” gibi evrakları yanlarında getirmeleri gerekecek.

MÜJDEYİ ÖZCAN VERDİ

Konuya ilişkin Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Birleşimi’nde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Biliyorsunuz bir Vakıf kurup, Onur Kurulu oluşturduk.  İlk olarak Eğitim Komisyonu kuruldu. Öğrencilerimize burs verebilmek için eğitim komisyonundaki arkadaşlarımız günlerce çalıştılar, burs miktarlarının üniversite ve lise öğrencileri için ne kadar olacağını belirlediler. Bütçeye göre sayı belirlenecek. Mümkün olduğu kadar çok çocuğumuza burs vermeye gayret edeceğiz. Burs vermeye Kasım ayında başlayacağız.” dedi.

SİYASİ TAVIR ORTAYA KONULMAYACAK

Özcan, öğrenci ve velilerin sabırsızlıkla beklediği burs başvurularının yarın (3 Ekim) başlayacağını müjdeleyerek, şunları kaydetti:

“Başvuruları 3 Ekim Perşembe günü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda şeffaf bir şekilde almaya başlayacağız. Tüm başvurular puanlama sistemine göre değerlendirilecek. İnanın Belediye Başkanı olarak hangi çocuğun burs aldığını bilemeyeceğim. Burs alanları Onur Kurulu’nun tamamı da bilmeyecek; bilirlerse Eğitim Komisyonu ile Onur Kurulu Başkanı bilecek. Hiçbir şekilde temin ediyorum, siyasi tavır ortaya konulmayacak. Bu konuda çok hassasız. Hak edene vereceğiz, hak etmeyene de veremeyeceğiz.  Ben emekleri için onur kurulumuza, belediye meclis üyelerimize, siyasi partilerimize, özellikle MHP’ye, AK Parti’ye ve CHP’ye yanındayız mesajı verdiler, çok teşekkür ediyorum.”

 

 


Bolu,Bolu Belediyesi

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Market Denetimi

TEVFİK HOCA EVİ MÜDAVİMLERİ 1 EKİM YAŞLILAR GÜNÜ’NDE SAPADERE KANYONU’NU GEZDİ

Bolsev’de burs başvuruları yarın başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi eğitime köprü oluyor

Yenimahalle’de altyapı çalışmaları aralıksız sürüyor

Başkan Seçer Söz Verdi, Büyükşehir Birimleri Can Dostları Sahiplendi

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YENİ BİR PROJE

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, CHP BELEDİYE GAZETESİNİN SORULARINI YANITLADI

Mamak Belediyesi Meme Kanserine Dikkat Çekiyor

26.2°