“BİR ÇOCUK BİR TEBESSÜM” KÖY OKULLARINDAKİ MİNİK ÖĞRENCİLER AKSARAY BELEDİYESİ’NİN MİSAFİRİ OLDU

AK PARTİ 12.10.2024 10:43:28 0
“BİR ÇOCUK BİR TEBESSÜM” KÖY OKULLARINDAKİ MİNİK ÖĞRENCİLER AKSARAY BELEDİYESİ’NİN MİSAFİRİ OLDU

“BİR ÇOCUK BİR TEBESSÜM” KÖY OKULLARINDAKİ MİNİK ÖĞRENCİLER AKSARAY BELEDİYESİ’NİN MİSAFİRİ OLDU

 

BAŞKAN DİNÇER; "KÖYLERDEKİ ÇOCUKLARIMIZI UNUTMADIK, ONLARIN YÜZÜNDEKİ MUTLULUK HER ŞEYE DEĞER"

 

 

 

Aksaray Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, "Bir Çocuk Bir Tebessüm" projesi kapsamında köy okullarında eğitim gören çocukları misafir etti. Çocuk Eğlence Merkezi ve Bilim Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle, yüzlerce çocuk unutulmaz bir gün geçirdi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in öncülüğünde hayata geçirilen proje, çocukların eğitimlerine ve sosyal gelişimlerine destek olmayı hedefliyor.

 

 

Kırsal bölgelerde eğitim gören çocuklar, imkanların kısıtlı olması nedeniyle sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımda güçlük yaşayabiliyor. Aksaray Belediyesi, bu durumu göz önünde bulundurarak köylerdeki çocuklara özel bir ilgi gösterdi. "Bir Çocuk Bir Tebessüm" projesi ile, şehir merkezine uzak olan köylerdeki öğrenciler ilk defa Bilim Merkezi ve Eğlence Merkezi'ni ziyaret etme şansına sahip oldu. Proje kapsamında çocuklar, gün boyunca bilimsel deneyler yapıp çeşitli oyunlarla eğlenirken, şehrin kültürel olanaklarından yararlandılar.

 

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Aksaray Belediyesi tarafından sağlanan ulaşım araçlarıyla köylerinden alınan çocuklar, Aksaray Bilim Merkezi’nde bilim dünyasına dair keşiflerde bulundu. Burada, interaktif deneyimlerle bilimsel bilgilerini pekiştiren çocuklar, rehber eşliğinde çeşitli deneylere katıldılar. Ardından, Çocuk Eğlence Merkezi’ne geçen minikler, gün boyu oyun parklarında eğlenip gönüllerince vakit geçirdi. Bu özel gün, çocukların yüzlerindeki tebessümle unutulmaz bir hatıra haline geldi.

 

 

 

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER "ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR"

 

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"Bizim için her çocuğun yüzünde bir tebessüm oluşturmak en büyük mutluluklardan biridir. Çocuklarımız, geleceğimizin teminatıdır ve onların sağlıklı, mutlu bir şekilde büyümeleri en önemli önceliklerimizden biridir. Bu proje ile köy okullarındaki öğrencilerimize hem eğitici hem eğlenceli bir gün sunmayı amaçladık. Bilim Merkezi’miz ile çocuklarımızın merak duygularını artırarak, bilim dünyasını keşfetmelerine yardımcı olmayı; Eğlence Merkezi’miz ile de onları sosyal ve fiziksel anlamda desteklemeyi hedefliyoruz. Bu tür projelerle çocuklarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

 

Başkan Dinçer, belediyenin sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemi vurgulayarak, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirtti. "Köylerdeki çocuklarımızı unutmadık, onların da eğitim dışında bu tür deneyimlerle buluşmaları için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN GÜCÜ

 

"Bir Çocuk Bir Tebessüm" projesi, sadece çocukların eğlence ve eğitim alanında deneyimler kazanmalarını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda şehir merkezi ve kırsal bölgelerdeki öğrenciler arasında bir köprü kurulmasına da vesile oldu. Aksaray Belediyesi’nin bu projesi, toplumsal dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, çocukların eğitim ve sosyal gelişim süreçlerine katkı sağlamanın yanı sıra, onların yeni arkadaşlıklar kurmalarını da mümkün kıldı.

 

Aksaray Belediyesi, bu tür projelerle kentin her bölgesine ulaşmayı ve geleceğin mimarı çocukları desteklemeyi sürdürerek, toplumsal dayanışmaya büyük katkı sağlıyor.


Aksaray,Aksaray Belediyesi

UCLG BAŞKANI ALTAY LAHEY’DEN DÜNYAYA SESLENDİ: “İSRAİL’İN ÖLDÜRDÜĞÜ MASUM BEBEKLERİN CESETLERİ BUGÜN SESSİZ KALAN DÜNYANIN ALNINDA KARA BİR LEKEDİR”

Selçuklu Belediyesi’nden arı üreticilerine destek YÜZDE 50 HİBELİ ARILI KOVAN DESTEĞİNİN 3.’SÜ BAŞLADI

Büyükşehir’den İhale

Tayini Çıkan ilçemiz Nüfus Müdürüne Veda Yemeği

Haydi Çocuklar, “Kitaplar Ülkesi” Sizi Çağırıyor!

Büyükşehir’den kahverengi kokarcayla mücadeleye destek

Valilik ve Büyükşehir’den “Hürmetçi Sazlığı” İçin İş Birliği

KÂĞITHANE’DE SİVAS TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR

Yenice Spor Kompleksi Sahaları Yeşile Büründü

28.3°