Beyaz Baston Günü’nde farkındalık yaratan atölye çalışması

Nilüfer Belediyesi, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü kapsamında farkındalık yaratacak bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurum içi eğitiminin ardından, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları ile birlikte mutfak atölyesi gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, tüm engel gruplarına yönelik destekleyici çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde farkındalık etkinliği düzenlendi. Gastro Akademi’de gerçekleştirilen etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin’in yanı sıra meclis üyeleri ve birim müdürleri ile Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi üyeleri katıldı.

Etkinliğin başlangıcında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü personelleri tarafından görme engelli bireylerle nasıl iletişim kurulması gerektiği, hangi konularda destek olunabileceği ile ilgili eğitim verildi. Nilüfer Belediyesi psikologu İpek Tanarslan, doğru iletişim kurma yöntemleri hakkında bir sunum yaptı. Tanarslan, görme engelli bireylerle iletişim kurmadan önce kişinin kendisini tanıtmasının önemine dikkat çekerek, “Bir şeyi tarif ederken sağ-sol yön bilgisi verilmeli. Yardımcı olmadan önce bunu isteyip istemediği de mutlaka sorulmalı. Rehberlik eden kişi bir adım önde olmalı. Engelli bireyin yardım eden kişinin koluna girmesi bunu kolaylaştırır” dedi.

MUTFAK ATÖLYESİNE KATILDILAR

Eğitimin ardından Başkan Yardımcısı Okan Şahin, meclis üyeleri ve birim müdürleri, Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi üyeleri ile birlikte mutfak atölyesine katıldı. Tezgahın başına geçen katılımcılar, görme engelli bireylere rehberlik ederek, beraber kek yaptılar. Ardından Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları kendi yaptıkları ürünleri tadarak, keyifli bir gün geçirdiler. Etkinlik sonunda görme engelli bireylere katılım sertifikası verildi.

Bursa,Nilüfer Belediyesi

MUŞ BELEDİYESİ BÜNYESİNE YEİ ASFALT SERİM ARAÇLARI ALINDI.

Doktorlar, Büyükşehir ile “Sağlık” İçin Pedalladı

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE DOĞAL ÜRÜNÜN ADRESİ: ÇINAR HALK MARKET

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “ÜRETİMİN KALBİ BURADA ATIYOR”

KARAKÖPRÜ HALK KÜTÜPHANESİ 27 EKİM’DE AÇILIYOR

Merkezefendi Kent Tiyatrosu Yeni Oyunuyla Sahneye Çıkıyor

Ortahisar Belediyesi, kırsaldaki meyvelerin değerlendirilmesi için çalışma başlattı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmeti Alınacaktır

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, "BÜTÜN GAYRETİMİZ EVLATLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİNDİR"

Bosna heyetinden Başkan Böcek’e ziyaret

BAŞKAN HÜRRİYET, DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRÜ TAMER KARADAĞLI’YI ZİYARET ETTİ

Yeni Doğan Sosyal Destek Paketi Alımı Yapılacaktır

ÇUKURYURT DÜĞÜN SALONU HİZMETE SUNULUYOR

5 Bin 18 Sosyal Medya Hesabında Suç Unsuru Tespit Edildi

KONYA BÜYÜKŞEHİR HENTBOLDA ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ KAZANDI

Eyüpsultan’da bakım onarım çalışmaları aralıksız sürüyor

VALİ AKIN’DAN BAŞKAN KAVUŞ’A ZİYARET

Mobil Sağlık Tarama Etkinliği

5 AYDA 50 BİN TONUN ÜZERİNDE ASFALT!

Büyükşehir’den Manyaslı üreticilere süt otu tohumu desteği

Güzeller Kemer Belediyesi’nde

MEM’den renkli sezon açılışı