Beş Litre Atık Yağ Bir Litre Deterjana Dönüşüyor

Esenyurt Belediyesi "Sıfır Atık" projesi kapsamında başlattığı çalışmayla, 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşlara 1 litre sıvı deterjan hediye ediyor.

Çevre dostu çalışmalarıyla dikkat çeken Esenyurt Belediyesi, bitkisel atık yağların dönüşümü için yürüttüğü atık yağ toplama çalışmalarını sürdürüyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünün Sıfır Atık projesi kapsamında başlattığı çalışma ile lavaboya dökülmesi durumunda çevre kirliliği oluşturan atık yağlar toplanarak, vatandaşlara sıvı deterjan hediye ediliyor. Vatandaşların talebi üzerine adreslere giden ekipler, 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre sıvı deterjan hediye ediyor. Bitkisel atık yağları geri dönüşüm olarak değerlendirmek isteyen Esenyurtlular, 5 litre ve üzerinde biriktirdikleri yağları teslim etmek için Esenyurt Belediyesinin 444 0 411 numaralı çağrı merkezini arayarak kayıt oluşturabiliyorlar. Talepler doğrultusunda evlere giden ekipler, atık yağları toplayarak geri dönüşüm şantiyelerine götürüyor.

“Çevreye Bir Katkımız Oluyor”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e çevreci ve duyarlı hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Meltem Şafak Yücel, “Çevre kirliliği için atık yağlarımızın lavabolara dökülmemesi gerekiyor. Sularımızı korumak ve bizden sonraki nesillere aktarmak için bunu yapmak zorundayız. Belediyemize de böyle bir hizmet sağladığı için çok teşekkür ederiz. Ben mümkün olduğunca toplayarak belediyemize teslim ediyorum. Geri dönüşüm olarak kullanılıyor” dedi. Sezen Yaşakan ise şöyle konuştu: “Esenyurt Belediyesine bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben de atık yağlarımı sürekli Belediyemize veriyorum. Arıyorum, hemen gelip alıyorlar. Çevreye bir katkımız oluyor.”

İstanbul,Esenyurt Belediyesi

SOSYAL DUYGUSAL BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN HAZIRLANAN MATERYALLER KULLANIMA SUNULDU

Başkan Bozbey, hemşeri dernekleriyle buluştu

ADANA-KONYA BAĞLANTI YOLU PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

Bandırma Belediyesi’nden Kurtuluş Gününe Özel Anlamlı Heykel Açılışı

HALİLİYE BELEDİYESİ İLE YEŞİL ALANLARA ÖNEM VERİLİYOR

TARLA KİRALAMA İLANI

BÜYÜKŞEHİR’DE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

BAŞKANIMIZ VE KAYMAKAMIMIZ GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA PROGRAMINA KATILDI

Başkan Mutlu’dan Mert Fırat ile Basmane Turu

KARAKÖPRÜ'DE YOLLAR ÜSTYAPI ÇALIŞMALARIYLA YENİLENİYOR

Aileler ‘hareketli’ bir hafta sonu için Aziz Duran Parkı’nda buluşacak

Avrupa Hareketlilik Haftasında Samsun’da pedallar çevrildi

BAŞKAN PEKYATIRMACI'DAN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Büyükkılıç: "Vatanımızın Kahramanları Olan Gazilerimizi Şanlı Gününde Minnet ve Şükranla Anıyoruz"

Büyükşehir, Somalı Kadınlara Unutulmaz Bir Gün Yaşattı!

BELEDİYE PERSONELİ HALİL DUMAN GÖZ YAŞLARI İÇİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bayraklı’da Gaziler Günü kutlandı

Belediye Ekiplerinden Çöp Ev Operasyonu

Yakın Zamanda Açılışı Yapılacak İncesu Mini Terminali’ne Başkan Büyükkılıç’tan Ziyaret