Belediyemiz Envanter ve Mali Durumunu Açıkladı

DİĞER 1.05.2024 00:32:17 0
Belediyemiz Envanter ve Mali Durumunu Açıkladı

Dersim İttifakı, devrimci-halkçı yerel yönetim programıyla yeni dönemdeki hizmetleri ve mali durumu kamuoyuyla paylaştı. Basın metnini Eş Başkan Cevdet Konak okudu.

Eş Başkan Konak, belediyenin envanterinde yer alan taşınmazlar, araç filosu ve personel dağılımı hakkında bilgi verdi. Belediyenin 15 aktif müdürlüğü bulunduğunu belirterek, toplamda 380 emekçiyle çalıştıklarını açıkladı.

Belediyenin gayrimenkulleri arasında iş yerleri, meskenler, bürolar ve diğer yapılar bulunuyor. Araç iş makinesi toplamı 71 adet olup, bunların dördü hibe, yedisi arızalı ve altısı kısmen azarlanmış durumda.

Mali duruma ilişkin, belediyenin toplam borcunun 230 milyon 673 bin 692 lira olduğunu belirten Konak, 2023 yılı gelirinin 188 milyon, giderinin ise 271 milyon olduğunu ifade etti. Personel giderlerinin bürüt bütçenin yüzde 84'ünü oluşturduğunu vurguladı.

Eş Başkan Konak, belediyenin mevcut borçlarının çalışmaları engellemediğini ve bütçenin güçlendirilmesi için planlamalar yapıldığını dile getirdi. Kısa vadeli sorunların olabileceğini ancak ulusal ve uluslararası alanda iş birliği yapacaklarını belirterek, halka hesap verme ve ilkesel bir tutumla envanterin teslim edileceğini belirtti.

Konuşmasını tamamlayan Eş Başkan Konak, yerel yönetimlerde başarıya ulaşmak için birlikte mücadele edeceklerini ve tüm sorunlara cevap olacaklarını vurguladı. Sokaklarda aktif olacaklarını ve birlikte çalışacaklarını ifade etti


Tunceli,Tunceli Belediyesi

Yol çizgi yenileme çalışmaları sürüyor

TBB'NİN MUŞ MECLİS ÜYELERİ BELİRLENDİ.

Belediye Başkanımız Ali Şahin Yine Kazandı

VASKİ Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Belediye Başkanı Rasim Arı Basın Toplantısında Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

SİİRT BELEDİYESİ ALTYAPI SORUNLARINI GİDERMEYE DEVAM EDİYOR

‘Belediyeyi 5 milyar 400 milyon borçla devraldık’

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, DBB’yi ziyaret etti

Büyükşehir Belediyesi’nden tahrip edilen Dönemeç Deltası’na müdahale

25.5°