Tarih: 28.09.2024 03:25

Belediye Personeline ‘Narkorehber Eğitim’ Semineri

Facebook Twitter Linked-in

 
                 
 

BAŞKAN ÖZDEMİR: “HER TÜRLÜ BAĞIMLILIĞA KARŞI TOPYEKÜN MÜCADELE ETMELİYİZ”

Niğde Belediyesi personeline, İçişleri Bakanlığı’nın Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Politikası kapsamında, ‘Narkorehber Eğitim Semineri’ verildi. Belediye personelinin bağımlılıkla mücadelede bilinçli ve etkin olmasının amaçlandığı seminerde, katılımcılara uyuşturucuyla mücadelede farkındalığın artırılması ve önleyici tedbirler anlatıldı.

Niğde Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli uzman ekipler tarafından Niğde Belediye Meclis Salonunda verilen Narkorehber Eğitim Seminerine, Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü personeli ile özel güvenlik personeli katıldı.

 

UYUŞTURUCUYA KARŞI AİLELERE DÜŞEN GÖREVLER

Uyuşturucu ve bağımlılık yapan zararlı maddelere ilişkin bilgilerin aktarıldığı seminerde, uyuşturucu kullanımının önlenmesi için ailelere düşen görevler ile gençlerin ve ailelerin bağımlılık yapan maddelerden uzak tutulmasının yöntemleri anlatıldı.

 

BAĞIMLILIĞIN SOSYOLOJİK VE PSİKOLOJİK ETKİLERİ

Niğde Belediyesi’nin ilgili birimlerinde görev yapan personelin yoğun ilgi gösterdiği seminerde ayrıca bağımlılığın sosyolojik ve psikolojik etkileri, tedavi yöntemleri ele alınırken, sağlık kuruluşlarından bu konuda nasıl destek alınacağı ve madde kullanımı ve ticaretini yapan kişilerin ihbar edilmesinin yöntemleri de masaya yatırıldı.

 

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN SEMİNER TEŞEKKÜRÜ

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İçişleri Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Uygulama Politikası ve Yerel Yönetimlerin Uyuşturucu ile Mücadelede Etkin Katılımının Sağlanması çalışmaları kapsamında, Niğde’de eğitim seminerleri düzenlenmesinden dolayı İçişleri Bakanlığı ve Niğde Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Seminer veren Niğde Emniyet Müdürlüğü personeline de teşekkür eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, toplumu yakından ilgilendiren konularla ilgili eğitim ve seminerlere destek olmaya devam edeceklerini anlattı.

 

TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART

Niğde Belediyesi olarak gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, onları spora, kültürel ve sanatsal etkinliklere yönlendirmek için pek çok proje ve yatırımı hayata geçirdiklerini anımsatan Başkan Özdemir, “Her türlü bağımlılığa karşı başta aileler olmak üzere topyekün mücadele etmeliyiz. Bu konuda Niğde Belediyesi olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin; kendileri, aileleri ve ülkeleri için faydalı bireyler olarak yetişmelerinde her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 


Niğde,Niğde Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —