BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMASI

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMASI

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMASI

T.C.

HAMAMÖZÜ İLÇESİ

BELEDİYE BAŞKANLIĞI

BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMASI

 

Son dönemlerde bazı yerel internet haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarında Hamamözü Vanna Deluxe Termal Hotel’in Belediyemiz ve Belediye Başkanlığı Makamımız ile ilgili karalama ve itibarsızlaştırma üzerine yapılmış asılsız, mesnetsiz ve neye hizmet ettiği belli olmayan haberler yer almaktadır.

Bu bağlamda, kamuoyunun doğru ve şeffaf bilgiye ulaşabilmesi adına Belediye Başkanlığımızca aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

 

Mülkiyeti Belediyemize ait 3 Yıldızlı Termal Tesislerin ihalesi 08.12.2020 tarihinde yapılmış olup, yapılan ihale sonucunda 04.01.2021 tarihinde Üstün Hizmet İşleri Pers.Tem.Yem.Org.Hiz.İnş.Nak.Tur.ve Tic.Ltd. Şirketi ile Belediyemiz arasında imzalan “Hamamözü Belediyesine Ait 3 Yıldızlı Termal Tesislerini İşletme Hakkının Kiraya Verilmesine İlişkin Sözleşme” ile kiraya verilmiştir.

Belediyemiz ile Üstün Hizmet İşleri Pers.Tem.Yem.Org.Hiz.İnş.Nak.Tur.ve Tic.Ltd.Şirketi arasında yapılan sözleşme tüm borçları ile birlikte, 24.05.2022 tarihinde “Arabuluculuk Sözleşmesi” ile GH CİTY Turizm İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketine (Hamamözü Vanna Deluxe Termal Hotel) devredilmiştir.

 

  • Belediyemiz ile Hamamözü Vanna Deluxe Termal Hotel arasında yapılan devir sözleşmesinin ardından işletme sözleşmeden doğan yükümlüklerinin hiçbirini yerine getirmemiştir. 
  • İlgili firma sözleşmenin 2. maddesine istinaden, Belediyemize verilen toplamda 290.000,00-TL (İkiyüzdoksanbinTL) tutarındaki senetleri 15.08.2022 tarihine kadar ödemesi gerekirken bugüne kadar herhangi bir ödeme yapmamıştır. 
  • İlgili firma 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu gereğince Belediyemize kendi adına vermesi gereken Teminat Mektubunu vermemiştir. 
  • Yine ilgili firma arabuluculuk sözleşmesinde belirtildiği üzere soğuk su ve termal su aboneliğini yapmamış, abonelik işlemleri ve Teminat Mektubu halen ihaleyi ilk alan Üstün Hizmet İşleri Pers.Tem.Yem.Org.Hiz.İnş.Nak.Tur.ve Tic.Ltd. Şirketi adına devam etmektedir. 
  • Sözleşmenin 20. maddesinde 20.000 ton termal su ücreti kadar depozito bedelini Belediyemize yatırması gerekirken, bugüne kadar Belediyemize depozito ücretini yatırmamıştır. 
  • Belediyemiz tarafından ilgili firmaya 09.11.2022 tarih ve 2022/10 seri nolu iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmiş, fakat ilgili firma bu tarihten itibaren 1 yıl içinde Kültür ve Turizm Bakanlığından “Turizm İşletme Belgesi” alması zorunluluğu olduğu halde bu belgeyi almamıştır. 
  • İlgili firmanın 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa dayanılarak oluşturulan kaplıcalar yönetmeliğinde belirtilen ruhsat işlemlerini tamamlamadan "Termal" ismi ile faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir. 
  • Amasya Valilik Makamı Birimleri tarafından Belediyemize gönderilen yazılar ile işletmenin “işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı iptal edilerek faaliyetine son verilip, işletmenin mühürlenmesi” istenilmiş, Belediye Encümenimizce ilgili işletmenin İşyeri Açma ve Çalıştırma ruhsatı iptal edilmiştir. Ancak ilgili firma İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı İptali işlemimize karşı, Samsun 3. İdare Mahkemesine başvuru yapmış, başvuru neticesinde mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. 
  • İlgili firmanın Belediyemize olan borçlarını ödememesi ve sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeni ile Sözleşmenin 20. maddesi 7. fıkrası hükümlerine göre Belediye Encümenimizin 06.06.2024 tarih ve 28 nolu kararı ile termal suyu kesilmiş, ancak ilgili firma Gümüşhacıköy Asliye Hukuk Mahkemesine yaptığı itiraz başvuru neticesinde 07.06.2024 tarih ve 2024/36 D.İş. Dosya Nolu kararı ile termal tesislere termal suyun verilmesine tedbiren karar vermiştir. 
  • 07.06.2024 tarihinde Belediyemizce Mahkeme kararına istinaden Termal Tesislere termal su verilmiş, fakat ilgili firma Mahkeme kararında belirtilen yükümlülükleri yine yerine getirmemiştir. 
  • Gümüşhacıköy Asliye Hukuk Mahkemesinin kararı ile 07.06.2024 tarihinden 17.09.2024 tarihine kadar işletmeye 78.534 ton termal su verilmiş, verilen termal su ücreti olan (yasal faiz hariç) 873.305,93-TL (SekizyüzyetmişüçbinÜçyüzbeşTLdoksanüçKr) Belediyemize ilgili firma tarafından yine ödenmemiştir. 
  • İşletmenin kullanmış olduğu termal su ücretini Belediyemize ödememesi ve Mahkeme Kararındaki yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeni ile Belediyemiz tarafından 17.09.2024 tarihinde üst yazı ile ilgili firmaya borcun ödenmemesi halinde tesislere verilen termal suyun 20.09.2024 tarihinde kesileceğini ihtaren bildirmiş, fakat işletme Belediyemize olan borcunu yine ödememiş, Belediyemizde üst yazımızda belirtildiği üzere 20.09.2024 tarihinde Saat:17:00‘da termal tesislere verilen termal suyu tekrar kesmiştir. 

Ancak işletme Belediyemizin 20.09.2024 tarihinde tesislere verilen termal suyu kesmesi nedeni ile tekrar Gümüşhacıköy Asliye Hukuk Mahkemesine başvurmuş, 27.09.2024 tarih ve 2024/166 Esas nolu kararı ile ilgili firma tarafından herhangi bir geçici abonelik başvurusu aranmaksızın termal tesislere geçici abone numarası verilmek suretiyle tedbiren termal su verilmesine tekrar karar vermiştir. 

  • Gümüşhacıköy Asliye Hukuk Mahkemesinin 27.09.2024 tarih ve 2024/166 Esas nolu kararı Belediyemize 27.09.2024 tarihinde tebliğ edilmiş, Belediyemiz Mahkeme kararına istinaden işletmeye geçici abone numarası vermek sureti ile termal tesislere termal suyu vermiştir. 
  • Sözleşmenin başlangıç tarihi olan 24.05.2022 itibari ile Vanna Deluxe Termal Hotel Belediyemize Termal Su ödemesi adı altında, herhangi bir ödeme yapmamıştır. 
  • Vanna Deluxe Termal Hotel İşletmesi’nin (GH CİTY Turizm İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi) Belediyemize 02.10.2024 tarihine kadar yasal faizi ile birlikte 5.252.950,27,-TL (BeşmilyonikiyüzelliikibindokuzyüzelliTLyirmiyediKr) borcu bulunmaktadır. 

 

  • Kira Borcu                                          : 2.232.465,84,-TL   (İkimilyonikiyüzotuzikibindörtyüzatmışbeşTLseksendörtKr)
  • Termal Sıcak Su+İçme Suyu Borcu  : 3.011.318,95,-TL   (ÜçmilyononbirbinüçyüzonsekizTLdoksanbeşKr)  
  • İlan Reklam ve Ç.T.V.:                       :        9.165.48,-TL   (DokuzbinyüzatmışbeşTLkırksekizKr)

                                    TOPLAM                  : 5.252.950,27,-TL   (BeşmilyonikiyüzelliikibindokuzyüzelliTLyirmiyediKr)

 

Değerli Hamamözülü Hemşehrilerim;

Hukukun, adalet ve doğruluk temelinde vereceği karara olan inancımız tam olduğundan, yargı süreci sonuçlanıncaya kadar Hamamözü Belediyesi olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yapacağımız konusunu;

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SAYGIYLA SUNARIZ.

  

           Cihan DEMİR

Hamamözü Belediye Başkanı


Amasya,Hamamözü Belediyesi


İZMİT BELEDİYESİNDEN KADINLARA YÖNELİK TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ANKETİ

Sevindi: ‘Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak iptal kararı, hayvanlar için hayati önemdedir’

Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yılı Fotoğraf Sergisiyle Kutlanıyor

PERSONELİMİZE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLDİ

Ankara Beypazarı’nda Mersin Rüzgarı Esti

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Teknofest Etkinliğine Katılmak Üzere Adana İl Ziyareti Gerçekleştirdi

Başkan Alemdar gençler için 3 farklı çalışmayı anlattı ve öğrencilere çağrı yaptı: “Kendi hikâyenizi, kendiniz yazın”

MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI MACİT, BAŞKAN ALTAY’I ZİYARET ETTİ

Yeni Geçici Çarşı Hızla Hizmete Hazırlanıyor

Konaklı Minikler “Sarı Sonbahar” İle Hem Eğlendi Hem Öğrendi

Nilüfer’de “Yerel Yönetimler ve Sağlık” buluşması

6 Ekim Pazar Karadeniz Gecesi

“Pamukova’nın yeni meydanı için hazırlık yapıyoruz”

“Kehanetten Sanatsal Yorumlara: Cassandra” Seramik Çalıştayı Gerçekleşti

Buca’nın beş yıllık hizmet rotası kabul edildi

ALTIN PORTAKAL FESTİVAL BİLETLERİ BİLETİX’TE SATIŞA ÇIKTI

KARTALLI ÇOCUKLAR TRAFİK EĞİTİMİNİ EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden Doğa Kardeşliği Projesi

MAHALLEDE AİLE ATÖLYESİ İLE DAHA BİLİNÇLİ AİLELER, DAHA MUTLU ÇOCUKLAR

ESKİŞEHİR’DE DÜNYACA ÜNLÜ ESERLERİ BULUŞTURAN SERGİ VE DİJİTAL MÜZE AÇILDI

PAŞALILAR KENT LOKANTASI’NI ÇOK SEVDİ: “SİYASET ÜSTÜ BİR HİZMET”

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN OLASI TAŞKINLARA KARŞI ÖNLEM

PORSUK BARAJ GÖLÜ VE PORSUK ÇAYI HAVZASI KORUMA PLANI KAPANIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DİSKİ’den Sur'un yeni yerleşim yerlerine içme suyu hattı

Sutopunda uluslararası buluşma

Büyükşehir’den fabrika itfaiyecilerine özel eğitim

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZA ZİYARET

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMASI

Muratpaşa Belediye Başkanı'ndan KKTC'de çarpıcı mesajlar

BAŞKAN ATAÇ BAŞARILI SPORCU BABÜR'Ü TEBRİK ETTİ

Yükleniyor