Tarih: 05.10.2024 13:20

BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

T.C.

HAMAMÖZÜ İLÇESİ

BELEDİYE BAŞKANLIĞI

BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMASI

 

Son dönemlerde bazı yerel internet haber sitelerinde ve sosyal medya platformlarında Hamamözü Vanna Deluxe Termal Hotel’in Belediyemiz ve Belediye Başkanlığı Makamımız ile ilgili karalama ve itibarsızlaştırma üzerine yapılmış asılsız, mesnetsiz ve neye hizmet ettiği belli olmayan haberler yer almaktadır.

Bu bağlamda, kamuoyunun doğru ve şeffaf bilgiye ulaşabilmesi adına Belediye Başkanlığımızca aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

 

Mülkiyeti Belediyemize ait 3 Yıldızlı Termal Tesislerin ihalesi 08.12.2020 tarihinde yapılmış olup, yapılan ihale sonucunda 04.01.2021 tarihinde Üstün Hizmet İşleri Pers.Tem.Yem.Org.Hiz.İnş.Nak.Tur.ve Tic.Ltd. Şirketi ile Belediyemiz arasında imzalan “Hamamözü Belediyesine Ait 3 Yıldızlı Termal Tesislerini İşletme Hakkının Kiraya Verilmesine İlişkin Sözleşme” ile kiraya verilmiştir.

Belediyemiz ile Üstün Hizmet İşleri Pers.Tem.Yem.Org.Hiz.İnş.Nak.Tur.ve Tic.Ltd.Şirketi arasında yapılan sözleşme tüm borçları ile birlikte, 24.05.2022 tarihinde “Arabuluculuk Sözleşmesi” ile GH CİTY Turizm İnşaat ve Sanayi Ticaret Limited Şirketine (Hamamözü Vanna Deluxe Termal Hotel) devredilmiştir.

 

Ancak işletme Belediyemizin 20.09.2024 tarihinde tesislere verilen termal suyu kesmesi nedeni ile tekrar Gümüşhacıköy Asliye Hukuk Mahkemesine başvurmuş, 27.09.2024 tarih ve 2024/166 Esas nolu kararı ile ilgili firma tarafından herhangi bir geçici abonelik başvurusu aranmaksızın termal tesislere geçici abone numarası verilmek suretiyle tedbiren termal su verilmesine tekrar karar vermiştir. 

 

                                    TOPLAM                  : 5.252.950,27,-TL   (BeşmilyonikiyüzelliikibindokuzyüzelliTLyirmiyediKr)

 

Değerli Hamamözülü Hemşehrilerim;

Hukukun, adalet ve doğruluk temelinde vereceği karara olan inancımız tam olduğundan, yargı süreci sonuçlanıncaya kadar Hamamözü Belediyesi olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yapacağımız konusunu;

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE SAYGIYLA SUNARIZ.

  

           Cihan DEMİR

Hamamözü Belediye Başkanı


Amasya,Hamamözü Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —