CHP 28.10.2024 23:11:50 0
Belediye Başkanımız Sayın Hasan Baltacı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Sevgili Kastamonulular, bizi biz yapan, bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz güzel cumhuriyetimizin 101’inci yılını kutluyoruz.

Bizler heyecanı yüksek, adalete susamış, demokrasiye inanmış yurttaşlar olarak, Kastamonu olarak Cumhuriyet’e ve değerlerine sahip çıkacağız.

Çünkü Cumhuriyet; düşünce özgürlüğüdür, aklın özgürlüğüdür.

Cumhuriyet; cehaleti yenmektir.

Cumhuriyet ağız dolusu Mustafa Kemal Atatürk demektir.

Öyle ki; Tam bağımsızlığın, ulusal egemenliğin, çağdaş hukukun, yurttaşlığın, ulus bilincinin teminatıdır.

Cumhuriyet Kastamonu, Kastamonu Cumhuriyet demektir.

Cumhuriyet; birey olmanın, fırsat eşitliğinin, adaletin, liyakatin, kültür-sanatın, uygar yaşamın ve barışın güvencesidir.

Cumhuriyet; akıl ve bilim eşliğinde çağı yakalamaktır.

Cumhuriyet en çokta kadına değer vermektir.

Bilimde, sanatta, sporda, siyasette hayatın her alanında kadının var olması demektir.

Cumhuriyet; ‘Bu vatan çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya değer’ diyen Atatürk’ün çizdiği hedef doğrultusunda çalışmak, ilerlemektir.

İşte Türkiye’de laik Cumhuriyeti savunmak, bütün bu değerleri savunmak demektir.

Kastamonu Belediyesi olarak bizde dayanışmayı esas alan, hep birlikte kalkınmayı ve toplumsal refahı hedefleyen, üreten, şeffaf ve halkçı belediyecilik anlayışımızla her alanda örnek olacağız.

Kadına, çocuğa değer veren, herkese eşit hizmet sunan, kalıcı ve hızlı çözümler üreterek;

Süt Kuzusu, mahalle kreşleri, Akademi Kastamonu projelerimiz gibi daha fazlasını yapacağız. Alın terimizle, emeğimizle bu şehri, bu güzel cumhuriyet şehrini ayakları üzerine dikeceğiz.

Biliyoruz yolumuz çok uzun. Çok çalışacağız, yorulmayacağız. Bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin ışığını büyüteceğiz. Ve mutlaka başarılı olacağız.

Cumhuriyetimizin 101’inci yaşı kutlu olsun.

Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve özlemle anıyorum.

Kastamonu,Kastamonu Belediyesi

Belediyemizden İlçemiz Esnafına Cumhuriyet Bayramı Hediyesi

Cumhuriyet 101 yaşında

Futbol okulumuzdan Cumhuriyet kutlaması