Belediye Başkanımız M. Erkut Ekinci'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

MHP 27.10.2024 21:43:59 0
Belediye Başkanımız M. Erkut Ekinci

Bugün, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin zirveye ulaştığı, Cumhuriyetimizin ilan edildiği o tarihi günün 101. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 29 Ekim 1923, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aziz milletimizin kazandığı zaferin, tüm dünyaya duyurulduğu ve bağımsızlığımızın ilan edildiği gündür. Bu önemli gün, sadece bir dönemin sonu değil, aynı zamanda yepyeni bir devrin başlangıcı olmuştur.

Cumhuriyet, bizim özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın en güçlü teminatıdır. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, Cumhuriyet fazilettir; milletin iradesinin, egemenliğinin ve bir arada, eşitlik içinde yaşama arzusunun ifadesidir. 101 yıldır, milletimizin her bir ferdi, Cumhuriyetimizin sunduğu haklar ve özgürlükler sayesinde hür ve bağımsız bir yaşam sürmektedir. Bizler, Cumhuriyetin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En büyük eserim" dediği bu rejimi korumak ve daha ileriye taşımak için çalışmak zorundayız.

Cumhuriyetimizin kazanımları, sadece bir yönetim biçimi olarak değil, aynı zamanda toplumun her alanında modernleşme, kalkınma ve ilerleme sürecini başlatmıştır. Eğitimden bilime, sanayiden kültüre kadar her alanda atılan adımlar, Cumhuriyetin sunduğu özgürlük ve fırsat eşitliği sayesinde mümkün olmuştur. Bugün Türkiye, dünyanın dört bir yanında başarıyla temsil ediliyorsa, bu Cumhuriyetin bizlere sağladığı sağlam temellerin bir sonucudur. Bizler de Sorgun’da bu temel üzerine inşa edilen bir anlayışla, geleceğe güçlü adımlarla yürümekteyiz.

Sorgun Belediyesi olarak, her alanda Cumhuriyetimizin ilkelerine sadık kalarak çalışmaya devam ediyoruz. İlçemizi daha yaşanabilir, daha modern ve daha gelişmiş bir yer haline getirme çabalarımız sürüyor. Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerler doğrultusunda; eşitlik, özgürlük, adalet ve kardeşlik gibi kavramları hayatımızın her alanına taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda, eğitimden kültüre, sosyal projelerden çevre düzenlemelerine kadar birçok alanda önemli adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz. Yürüttüğümüz projelerde temel amacımız, Cumhuriyetin getirdiği çağdaş yaşam anlayışını ilçemizde yaşatmak ve vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırmaktır.

Cumhuriyetimizin 101. yılında, geleceğe daha umutla bakıyor ve Sorgun’u daha ileriye taşıyacak projelere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Özellikle gençlerimize olan güvenimiz tamdır. Gençlerimizin, Atatürk’ün işaret ettiği gibi, bilimin ışığında, aklın rehberliğinde yetişmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Cumhuriyetin geleceği, gençlerimizin elinde yükselecektir.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bağımsızlık mücadelemizde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Onların bize bıraktığı bu eşsiz mirası sonsuza dek yaşatmak ve korumak boynumuzun borcudur. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlarken, ülkemizin ve milletimizin her alanda daha da güçlenmesini ve ilerlemesini dileyerek, tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

Mustafa Erkut EKİNCİ

Sorgun Belediye Başkanı


Yozgat,Sorgun Belediyesi

BAŞKANIMIZDAN, TUSAŞ TERÖR SALDIRISI BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Çankırı Belediyesinden Haftanın Özeti

BAŞKANIMIZ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÖNCESİ ESNAFLARIMIZA TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI

BÜYÜK TÜRK MİLLİYETÇİSİ VE FİKİR İNSANI ZİYA GÖKALP’İ VEFATININ YIL DÖNÜMÜNDE SAYGI VE RAHMETLE ANDI

BAŞKANIMIZ, VALİMİZ SAYIN AYDIN BARUŞ'U MAKAMINDA AĞIRLADI

Alparslan Türkeş Bulvarı tamamlandı

BAŞKANIMIZ, 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ"NÜ KUTLADI

Başkan Esen Traktöre Bindi, Buğday Ekimi Yaptı

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ HATİCE IŞIK GÜRÇINAR, DORA EMLAK ADLI İŞYERİNİN AÇILIŞINA KATILDI

19°