Belediye Başkanı Görkem Duman

Belediye Başkanı Görkem Duman'dan, Buca'nın en eski kunduracısına ziyaret

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Ahilik Haftası'nda ilçenin en eski kunduracısını ziyaret ederek, "Bizler üreten, büyüten, topluma katkı sunan tüm esnaf ve zanaatkarlarımızın yanında olacağız" dedi.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 16 - 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeni ile ilçenin en eski esnaflarından Kunduracı Salih Usta’yı ziyaret etti. 65 yıldır  tarihi Dumlupınar Mahallesi’nde Bucalılara hizmet veren Salih Usta’nın Ahilik Haftası’nı kutlayan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Sevgili Salih Amca’mızı bu değerli hafta nedeniyle ziyaret edip halini hatırını sorduk. Kendisi, Anadolu’nun kadim geleneğinin günümüzdeki önemli  temsilcilerinden biri. Bu nedenle Buca için çok kıymetli bir isim” dedi. Salih Usta ile sohbet eden Belediye Başkanı Görkem Duman, ahilik kültürünün Anadolu coğrafyası için öneminden bahsetti.

Ahilik kültürünün,  12. yüzyıldan beri yaşadığımız toprakların en önemli  dinamiklerinden biri olduğunu söyleyen Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Ahilik, aynı toplumda bulunan insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran ve dayanışmayı sağlayan kadim bir kültür. Her ne kadar ekonomik bir örgütlenme gibi görülse de sosyal hayata büyük katkıları olan bir kültür.  Ahilik Haftası nedeni ile ilçemizde ahilik anlayışıyla çalışan esnaf ve zanatkârlarımızın haftalarını kutluyorum, saygılarımı iletiyorum. Zorlu bir ekonomik gündemin hakim olduğu şu günlerde kendileriyle dayanışmayı sürdüreceğiz. Bizler üreten, büyüten, topluma katkı sunan herkesin yanındayız” diye konuştu.

İzmir,Buca Belediyesi

Eş Başkan Demir, Anter Anter’in Başsağlığı Ziyaretine Katıldı

Kemer Adalet Sarayı’nın temeli atıldı

‘38. Uluslararası Mersin Briç Festivali’ Ödül Töreni İle Son Buldu

YAZ TENİS TURNUVASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

MANAVGAT’A YENİ KREŞ

BAŞKAN BOZCU, MAHALLE SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Sevindi: ‘İtfaiyecilik, birçok riski beraberinde taşıyan zor ve meşakkatli bir meslektir’

Kemer Belediyesi’nden Dünya Temizlik Günü etkinliği

BAŞAKANIMIZ, KIZILKÖY’DE SICAK ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

SU PATLAKLARINA ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ

Amasya'da “Tarihe saygı, çevreye duyarlılık” etkinliği gerçekleştirildi

Hayırsever değerli iş insanı Ali ERDEMOĞLU İlçemizi ziyaret etti.

Başkan Zeyrek Ahilik Haftası’nda Mesleki Eğitime Vurgu Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu Sandıklı’yı Ziyaret Etti

HASAN BİTMEZ PARKI, ÖZGÜR ÖZEL’İN KATILIMIYLA AÇILDI

BAŞKANIMIZDAN, ŞEHİT POLİS MEMURU ŞEYDA YILMAZ’A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

GASTROANTEP FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇİYOR

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE BAKIM VE YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Kaymakam Özyiğit ve Başkan Büyükgöz Bayrak Töreninde

Konak’ın Yolları Yenileniyor: Asfalt Çalışmaları Hızlandı

BAŞKANIMIZ, NİŞAN VE DÜĞÜN TÖRENİNE KATILDI

Eş Başkanlar, yağmursuyu şebekesindeki tıkanıklığı açan Mahmut Uçak’ı evinde ziyaret etti

ALPAR TATAR ETNO MÜZİK GRUBUNUN KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

ODUNPAZARI’NDA KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK!

ADALET BAKANI TUNÇ, 19. ULUSLARARASI ADLİ TIP GÜNLERİ TOPLANTISI'NDA KONUŞTU

GASTROANTEP FESTİVALİ’NDE BAŞKAN ŞAHİN’DEN SANAT TURU

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Dolayısı Konferans Düzenlendi

FESTİVALLER KENTİ İZMİT’TE KAPANCA SOKAK FESTİVALİ’NİN HEYECANI YAŞANACAK