BEDRİYE MEDRESESİ GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

AK PARTİ 6.05.2024 19:01:29 0
BEDRİYE MEDRESESİ GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

 

BEDRİYE MEDRESESİ GENÇLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLERİMİZ SEVİLEREK KULLANILIYOR’’

 

 

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete sunulan Bedriye Medresesi, gençlerin uğrak noktası oldu.

 

Şehir genelindeki birçok tarihi medreseyi, türbeyi, han ve hamamları restore ederek vatandaşların kullanımına sunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Bedriye Medresesi’nin de restore edilerek sosyal ve kültür tesisi olarak vatandaşların hizmetine sunmuştu.

 

Çağın şartlarına uygun olarak ilim ve irfan merkezi olarak kullanılması planlanan medrese, İsteyen herkesin kitap okuyarak keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği, öğrencilerin ders çalışabilecekleri bir merkez oldu. Ayrıca medresenin içerisinde doğal taş sergi salonu ve kütüphanesi de özellikle gençlerin severek kullandığı alanlar arasında yer alıyor.

 

Bedriye Medresesinin gençler tarafından sevilerek kullanıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Bedriye Medresesi’nin Selçuklu ve Osmanlı Döneminde medrese olarak kullandığını tarihi kaynaklardan biliyoruz. Selçuklu ve Osmanlı dönemine baktığımızda ecdadımız eğitime ve ilime önem vermiş, Anadolu coğrafyasında birçok noktada medreseler yapmıştır. Bedriye Medresemiz bunlardan sadece bir tanesidir.

 

Bizde restorasyonunu tamamlandığımız Bedriye Medresemizin ilim merkezi olmasını ve burada okumaların yapılmasını arzu ederek restore ettik ve halkımızın hizmetine sunduk. Hamdolsun açıldığı günden bu yana tesisimiz yoğun olarak kullanılıyor. Burada isteyen herkes kitap okuyarak keyifli ve huzurlu vakit geçirebiliyor, burada gençlerimizin ders çalıştığını, kitap okuduğunu ve araştırmalar yaptığını görmek bizlere mutluluk veriyor.”  Dedi.

 

 

 


Aksaray,Aksaray Belediyesi

SELÇUKLU’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

BAŞKAN PEKYATIRMACI’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Büyükşehir’den 19 Mayıs’ta Gençlere İnternet Hediyesi

“Sakarya’ya sporcu yetiştiren kimliğini yeniden kazandıracağız”

Alemdar: “Sakarya için kararlılıkla çalışıyoruz”

Büyük Şehir Sanat Galerisi Sempozyumu, Büyükşehir’de Gerçekleştirildi

Tour Of heyecanı Sakarya’da sürüyor: Podyumda 2 Türk pedal

Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs Coşkusu Yaşanacak

AK Parti Genel Başkan Vekili Elitaş ve Bakan Yardımcısı Cantimur’dan Büyükkılıç’a Hayırlı Olsun Ziyareti

26.3°