BAŞKANIMIZ ÖNAL : KIRIKKALE ESNAFI AHİLİK KÜLTÜRÜNÜ EN GÜZEL ÖRNEKLERİ İLE YAŞATIYOR

Başkanımız Önal : Kırıkkale Esnafı Ahilik Kültürünü En Güzel Örnekleri İle Yaşatıyor

Kırıkkale’de Ahilik Haftası coşku ile kutlanılıyor. Düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanımız Ahmet Önal, Kırıkkale esnafının Ahilik Kültürünü şehrimizde en güzel örnekleri ile yaşattığının altını çizdi.

37’inci Ahilik Haftası Kırıkkale’de bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Belediye binası önünde düzenlenen kortej, mehtaran eşliğinde Nur Camii Külliyesi’ne kadar devam etti. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal ve Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Osman Cebeci, oda başkanları, il başkanları ve esnafların katıldığı kortej yürüyüşüne vatandaşlarda alkışlayarak eşlik etti.

Nur Camii külliyesinde gerçekleşen törende konuşan Valimiz Mehmet Makas, Ahilik kültürünün esnaflık geleneğimizdeki yerinin altını çizerken, “Ahilik, sadece ticaret değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesidir. Ahlak, dayanışma ve sosyal sorumluluk üzerine kurulu bu kültür, toplumsal barış ve huzurun teminatıdır” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanımız Ahmet Önal ise Kırıkkale esnafının Ahilik kültürünün en güzel örneklerini yaşattığını belirterek, “Bizler, bu değerleri geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ahilik, birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde temsil eden bir gelenektir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." Sözü hepimiz için önemli bir mesajdır. Vatanımızın gelişmesi, refahı ve huzuru için her birimizin üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi gerekmektedir. Kırıkkale esnafı da bu bilinçle, işini en iyi şekilde yaparak, hem kendi ailesine hem de toplumumuza katkıda bulunmakta, şehrimizin, ülkemizin kalkınmasına destek vermektedir.”

Başkanımız Önal, Kırıkkale Belediyesi olarak esnaf ve sanatkarların yanında olduklarını belirterek “Kırıkkale Belediyesi olarak ta, toplumun her kesiminin olduğu gibi esnaflarımızın da sorunlarını çözmek amacı ile odalarımız ile birlikte mücadele ediyor, kıymetli esnaf ve sanatkarlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ahilik Haftası vesilesiyle bir kez daha tüm esnaflarımızın bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyor, birlik ve beraberlik içinde nice güzel günler diliyorum.” Dedi.

Etkinlikler kapsamında odalara üye esnaflar tarafından sahnelenen tiyatro oyunu, kalfalıktan ustalığa yükselen bir demirci ustasına ced giydirme temasıyla büyük ilgi gördü. Bu tür etkinliklerin, Ahilik kültürünün genç nesillere aktarılmasında önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Törenin ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda Kırıkkale Belediyesi tarafından kurulan çadırda vatandaşlara ve esnaflara etli bulgur pilavı ikram edildi. Kutlamalar, katılımcıların birlikte paylaşımda bulunmasıyla Ahilik kültürünün dayanışma ve yardımlaşma yönünü pekiştirdi.

Tarih: 24.09.2024 - Bu Haber 6 kişi tarafından okundu.

Kırıkkale,Kırıkkale Belediyesi

Kemer Belediyesi’nden Dünya Temizlik Günü etkinliği

BAŞAKANIMIZ, KIZILKÖY’DE SICAK ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

SU PATLAKLARINA ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ

Amasya'da “Tarihe saygı, çevreye duyarlılık” etkinliği gerçekleştirildi

Hayırsever değerli iş insanı Ali ERDEMOĞLU İlçemizi ziyaret etti.

Başkan Zeyrek Ahilik Haftası’nda Mesleki Eğitime Vurgu Yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu Sandıklı’yı Ziyaret Etti

HASAN BİTMEZ PARKI, ÖZGÜR ÖZEL’İN KATILIMIYLA AÇILDI

BAŞKANIMIZDAN, ŞEHİT POLİS MEMURU ŞEYDA YILMAZ’A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

GASTROANTEP FESTİVALİ DOLU DOLU GEÇİYOR

KÂĞITHANE BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE BAKIM VE YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN FARKINDALIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Kaymakam Özyiğit ve Başkan Büyükgöz Bayrak Töreninde

Konak’ın Yolları Yenileniyor: Asfalt Çalışmaları Hızlandı

BAŞKANIMIZ, NİŞAN VE DÜĞÜN TÖRENİNE KATILDI

Eş Başkanlar, yağmursuyu şebekesindeki tıkanıklığı açan Mahmut Uçak’ı evinde ziyaret etti

ALPAR TATAR ETNO MÜZİK GRUBUNUN KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

ODUNPAZARI’NDA KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK!

Belediye Başkanı Görkem Duman'dan, Buca'nın en eski kunduracısına ziyaret

ADALET BAKANI TUNÇ, 19. ULUSLARARASI ADLİ TIP GÜNLERİ TOPLANTISI'NDA KONUŞTU

GASTROANTEP FESTİVALİ’NDE BAŞKAN ŞAHİN’DEN SANAT TURU

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Dolayısı Konferans Düzenlendi