Başkanımız Mustafa Demir’in 5 Haziran Dünya Çevre Günü özel mesajı

AK PARTİ 5.06.2023 03:52:03 0
Başkanımız Mustafa Demir’in 5 Haziran Dünya Çevre Günü özel mesajı

Çevre kirliliği evrensel bir sorun olmasının yanı sıra tüm toplumun günlük yaşamını etkileyen önemli bir olgudur. Yaşadığımız çevreyi ve doğayı korumak ise bizim en asli görevimizdir. Biz doğayı korudukça doğa da bizleri korur. Bu konuda her birimize tek tek birçok görev düşmektedir.

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm projelerimizde çevre olgusunu dikkate alarak hareket ediyor; Samsun’u geleceğe öncü bir kent olarak taşımayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerle bilgiyi ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanan bir belediye hüviyetine kavuştuk. Su kirliliğini içme suyu ve ileri biyolojik atık su arıtma tesis yatırımlarıyla önlemeyi amaçlıyoruz. Hava kirliliğini azaltmak için fosil yakıtlı toplu taşıma araçları yerine Türkiye’de ilk kez lityum pille çalışan ultra hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüslerimizi devreye aldık. Elektrikli otobüsler karbon salınımını sıfıra indiren ilk şehir olma hedefimize büyük katkı sağlayacak. GES projemiz ise iklim değişikliğine karşı yenilenebilir enerji kaynaklarından olabildiğince istifade ettiğimizin bir göstergesidir. Yine haşerelere karşı yapılan mücadelede kimyasallar yerine, biyolojik ilaçlama çalışmalarına önem vererek toprak kirliliğini önlemeyi amaçlıyoruz. Bunların yanı sıra belediyemiz sorumluluk alanlarında bulunan 10 farklı noktaya Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirdik. Katı Atık Düzenli Depolama Sahası yanına kurulan çevreci sera, atıklardan elde edilen gazla üretilen elektrik enerjisiyle ısıtılıyor. Bu sayede çevre kirliliğinin önüne geçildiği gibi ekonomiye katkı sağlanıyor. Bu ve bunun gibi birçok doğa dostu projelerimizle çevre konusunda hassasiyetle çalışmalar yapıyor; gelecek nesillerin emanetine sahip çıkıyoruz.

Bu duygularla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde doğayı koruma farkındalığının arttığı, mavi ve yeşilin hakim olduğu, hemşehrilerimizin temiz bir çevrede sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşadığı bir gelecek diliyorum.

 


Samsun,Samsun Belediyesi

Şavşat Belediyesi’nden Örnek Kampanya: “Daha Temiz Şavşat için El Ele”

Karabük Aile Sosyal Hizmetler Spor Kulübü Başkanı Çağlayan’dan Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’ya Ziyaret

Başkan Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarını Ağırladı

Osmangazi’den Çocuklara 23 Nisan Sürprizi

ÜMRANİYE BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN ÖĞRENCİLERE 'GÜVENLİ ALAN' DERSİ

GELECEĞİN TEKNOLOJİ LİDERLERİ TEKNO-SEL’DE ÖDÜLLERİNİ ALDI

Niğde Belediyesi’nde Kırmızı-Lacivert Coşku

Hış Hış Çeşmelerimizin Bakım ve Onarımlarını Yapıyoruz

İŞKUR İl Müdürü Sarıçam’dan Belediye Başkanımız Özkan Çetinkaya’ya Ziyaret

15.9°