Tarih: 22.10.2024 02:22

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU, KARAHIDIR'DA ALTIN ARAMA ÇALIŞMALARINA KARŞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI

Facebook Twitter Linked-in

Başkanımız Selahattin Ekicioğlu: Altın arama çalışmalarına karşı mücadelemiz hep birlikte devam edecek

 

Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, 21 Ekim 2024 Pazar günü milletvekilimiz Metin İlhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen, İl Genel Meclisi Üyeleri, Karahıdır Köyü Muhtarı Gürbüz Ceyhan ve Karahıdırlılar Derneği Başkanı Abdullah Durmuş ile birlikte, Karahıdır'da gerçekleştirilen altın arama çalışmalarına karşı farkındalık oluşturmak için yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı.

 

Bilgilendirme toplantısında Karahıdırlılara seslenen Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu “Özellikle köyde yaşayan vatandaşlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Buraları talan edip, yaşanmaz hale getirecekler. Ne tarım olacak ne de yaşam kalacak. Yazın gelip buralarda oturamayacaksınız. Bu konuda böylesine duyarlılık gösterdiğiniz için Muhtarımıza ve siz değerli Karahıdırlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bizler de bu konuda sizlere destek için buradayız.

 

Uzun vadede, 10-20 yıl sonra, eğer burada bir maden çıkarmaya kalkışılırsa burayı bırakın tüm şehir yok olma tehlikesi altında olacak. Tabii biz Türkiye’nin zenginleşmesine karşı değiliz. Ama nasıl zenginleşeceği ile ilgili problem var. Bugün Avrupa’da ve Dünyanın her tarafında maden çıkarıyorlar. Altınından tutun da bakırından, demirinden bir çok şeye kadar. Ama onlar neden kendi madenlerini kapattılar. Çünkü kendileri yüz yıl sonra, bin yıl sonra çocuklarının daha rahat yaşamasını istiyorlar.

 

Bugün bizde de buraları vahşi bir şekilde talan edip gidecekler. Altın sadece kolumuza takılan bilezik-küpe falan değil, Altının yüzde yetmişi endüstride ve sanayide kullanılıyor, çünkü paslanmaz bir özelliği de var. Türkiye ise teknoloji üretemiyor, teknoloji üreten ülkeler de buralarda çıkardıkları altınları kendi hanelerine götürüyorlar, Dünyaya satışını yapıyorlar; Dünyayı sömürüyorlar.

 

Burada göstermiş olduğunuz duyarlılığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Milletvekilimizle, İl Genel Meclisi Üyelerimizle, İl Başkanımızla, Kent Konseyimizle, üniversiteden hocalarımızla hep birlikte sizlere desteğe geldik. Çocuklarımıza onurlu bir mücadele bırakacağız.” dedi.

 


Kırşehir,Kırşehir Belediyesi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —